BLOG: Fejlskud med godt afsæt

16x9
Reportage fra Crown Plaza Hotel om udenlandske medarbejdere. Foto: S√łren Bidstrup / Scanpix Denmark

BLOG: Dansk Folkeparti foresl√•r, at danske arbejdsgivere kun skal kunne ans√¶tte borgere fra andre EU-lande, hvis der ikke er en arbejdsl√łs dansker til

Anders Vistisen, medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, l√łfter en ellers relevant dagsorden, n√•r han s√¶tter den frie bev√¶gelighed til debat. Det er en udfordring, at man som EU-borger kan rejse frit mellem landene og ikke n√łdvendigvis bare sendes hjem igen, hvis man beg√•r kriminalitet. Det l√¶gger pres p√• offentlige kasser, at man kan modtage velf√¶rdsydelser i andre lande end ens eget, blot fordi man er statsborger i et EU-land. Men forslaget om at begr√¶nse udenlandsk arbejdskraft er imidlertid skudt helt ved siden af, fordi det foruds√¶tter, at der altid er en dansker klar til at tage jobbet i Danmark.

Vi ved, at man i eks. hotelbranchen har sv√¶rt ved at skaffe danskere til at rede senge og g√łre rent. Her vil andre EU-borgere gerne have jobbet, og hvad er s√• egentlig problemet?

Dansk Folkeparti glemmer, at det er en overskudsforretning for det danske samfund at have eksempelvis √łsteurop√¶isk arbejdskraft til r√•dighed. Disse mennesker tager de jobs, som danskere ikke vil have. Det er popul√¶rt sagt ikke √łsteurop√¶erne, der er noget galt med, n√•r de tager jobs, som danskere mangler tilskyndelse til at tage. Det er det danske system, hvis incitamenter fejler.

Det skal v√¶re vanskeligere at komme til Danmark for at stj√¶le, tigge eller stikke snablen i kassen. For min skyld kan alle arbejdsomme EU-borgere komme her til og arbejde p√• ordentlige l√łn- og arbejdsvilk√•r. Vurderingen af den enkeltes evner overlader jeg trygt til arbejdsgiverne.