BLOG: Jeg udfordrer jer!

16x9
Laura Lindahl mener ikke, at vi bør bruge årets første 191 dage på at betale afgifter. Foto: Niels Ahlmann Olesen / Scanpix

Lad mig udfordre jer med tre spørgsmål.

Jeg kender svarene. Desværre, fristes jeg til at skrive. For det er på mange måder sørgeligt, det I nu skal læse.

  1. Hvad er skelsættende i dag. Her mandag den 10. juli klokken 21.29?
  2. Hvad dækker beløbet 2.127,60 kroner over?
  3. Og hvem har sagt: ’I regering bliver man hurtigt opmærksom på fornuften i at skære noget administrativt fedt væk?’

Lad os bare begynde med datoen. I dag. Kalenderen siger mandag den 10. juli. På mange måder en helt almindelig mandag – og så alligevel ikke. Klokken 21.29 er nemlig et helt særligt tidspunkt for alle danskere i arbejde. Jer, der dagligt knokler for at få dagligdagen til at hænge sammen økonomisk. Jer, der står op, går på arbejde, knokler og hænger i. For at tjene penge. Til jer selv og jeres familie. Men jeg har en nyhed. For det er nemlig først klokken 21.29 i aften, I reelt begynder at tjene penge til jer selv. Nu har I 174 dage til at arbejde og tjene til jer selv. Årets første 191 dage er jeres indtægt gået direkte i statskassen. Det er konsekvensen af verdens højeste skattetryk. Desværre!

Og når man ved det, så giver det næste spørgsmål faktisk mening. For hvad dækker beløbet 2.127,60 kroner over? Såmænd min gode ven Simons elregning. Det er det beløb, han sidste kvartal måtte af med for at kunne tænde lyset, arbejde ved computeren og lave mad. Lod han så lyset brænde unødigt længe? Næppe. For selve elforbruget var faktisk kun på 230 kroner og 57 ører. Differencen på de 1.897,03 kroner dækker over afgifter og moms. PSO-tarif, systemtarif, transmissions nettarif og elafgift - bare for at nævne nogle af afgifterne ved navn. Giver det mening? NEJ!

Og så var det, man skulle tro, at svaret på det sidste spørgsmål faktisk handler om mig. For hvem har sagt, at ’I regering bliver man hurtigt opmærksom på fornuften i at skære noget administrativt fedt væk?

Afsenderen af det budskab lyder som en liberal, men det er han ikke. Det er såmænd SF's Holger K Nielsen. Kommentaren faldt i Weekendavisen 24. maj i år, da SF's tidligere leder berettede om de erfaringer, han gjorde sig i regeringstiden.

Så ja, det her er på mange måder sørgelig læsning. Selv en markant socialistisk profil erkender altså, at der er al for meget fedt i det danske velfærdssystem. Fedt, der smører administrationens kuglelejer i stedet for at arbejde for kernevelfærden og danskernes egen private velfærd.

Så stop det! Danskerne skal ikke arbejde 191 dage – før de begynder at tjene penge til sig selv.

Vi burde gøre det bedre. Vi kan gøre det bedre!