Besserwisserne

Holstein genvinder Besserwisser-quiz: - Han er 'Ronaldo' i dansk politik

Altingets politiske kommentator Erik Holstein er den første kommentator, der genvinder den store Überbesserwisser-quiz blandt politiske kommentatorer.

- Han er dansk politiks Ronaldo!

Så farverig lød beskrivelsen af Erik Holstein fra politisk kommentator-kollega Noa Redington i NEWS-magasinet Besserwisserne forleden.

Sammenligningen skyldes, at Erik Holstein nu som den eneste politiske kommentator har genvundet den store spåmands-quiz i NEWS-magasinet Besserwisserne - og dermed scorer sejre og titler på  stribe som den portugisiske fodbold-stjerne Cristiano Ronaldo, der huserer i front for den spanske klub Real Madrid.

Altingets politiske kommentator evnede at svare rigtigt på hele 13 ud af 15 spørgsmål i sæsonens store politiske quiz.

Således analyserede Erik Holstein sig allerede i starten af året frem til, at den ny, vestdanske politiskole ville blive placeret i Vejle kommune, at pensionsalderen hverken ville blive aftalt hævet eller fremrykket i denne sæson og at der heller ikke ville blive indgået aftaler om lettelser af indkomstskatten.

Holstein tog dog fejl i spørgsmålet om, hvorvidt statens uddannelsesstøtte ville blive omlagt med en reform inden sommer. Det skete ikke. Og Dansk Folkeparti stod heller ikke til størst tilslutning i maj måneds MEGAFON-måling som Altingets politiske kommentator ellers havde spået.

Hele fire Besserwissere deler 2.-pladsen i quiz-konkurrencen: Martin Kaae, leder af Jyllands-Postens Christiansborg-redaktion, politisk kommentator David Trads, TV2s politiske redaktør Anders Langballe og TV2s politiske analytiker - Peter Lautrup-Larsen, der er regerende mester fra sidste sæson. De ramte alle 12 rigtige.

Mere end 1.300 seere har også deltaget i quizzen. Ingen evnede at ramme alle 15 rigtige. Men 10 seere ramte 14 rigtige. En af dem er Anders Paabøl Christensen fra Hvide Sande:

- Det er vel en lille smule held og en lille smule viden, siger han til NEWS-magasinet Besserwisserne og tilføjer at han er engageret i politik som medlem af Liberal Alliance og Liberal Alliancens Ungdom.