Løkke afviser at frigive hash: Jeg er meget imod at fyre den fede
Lars Løkke Rasmussen er ikke tilhænger af fri hash. Vi spurgte statsministeren, om han selv har prøvet det.
Se nu at få gjort hashen fri.
Det var et meget klart budskab, Lars Løkke Rasmussen (V) fredag eftermiddag blev præsenteret for, da han efter sin tale på Folkemødet blev interviewet af TV 2.
Ordene var skrevet på en lille seddel af en gæst, der gerne vil have politikerne til at ændre lovgivningen, men statsministeren slog hurtigt fast, at det ikke er et ønske, han deler.
- Hash adskiller sig ved, at du kan risikere at få en hahspsykose første gang. Og hvis du får det, kan det følge dig resten af livet. Det er ikke bare et hyggestof, jeg synes, vi uden videre kan slippe fri, siger Lars Løkke Rasmussen.
Har ikke selv prøvet hash
Amerikanske præsidenter er ofte blevet spurgt, om de har prøvet at ryge hash. Og forhenværende præsident Barack Obama har også erkendt, at han har gjort det som ung.
En lignende indrømmelse kom Lars Løkke Rasmussen dog ikke med, da han blev spurgt om sine egne erfaringer med rusmidlet.
- Nej, det har jeg ikke. Jeg er meget imod, at man skal fyre den fede, siger Lars Løkke Rasmussen, der sammen med et flertal i Folketinget dog har givet penge til en forsøgsordning med medicinsk cannabis.
Irriteret over flirt mellem S og DF?
Foruden hash blev Lars Løkke Rasmussen under interviewet også spurgt til, hvad han mener om det tætte samarbejde mellem Socialdemokratiet og regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti.
De to partier har i løbet af den seneste tid begge sagt nej til en hævelse af pensionsalderen. Nej til topskattelettelser. Nej til en flad boligskat. Nej til en nybygget politiskole. Og nej til Uber.
Og i et interview med Jyllands-Posten fredag kræver Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl handling fra statsministeren i forhold til den frie bevægelighed for EU-borgere, som de mener har negative konsekvenser.
Kritiserer udlændingestramning
I interviewet med TV 2 siger Lars Løkke Rasmussen, at det tætte parløb mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er helt legitimt.
Statsministeren tilføjer dog, at han mener, Socialdemokratiet på nogle områder har bevæget sig i den forkerte retning for at nærme sig Dansk Folkeparti.
Et eksempel på det er ifølge Lars Løkke Rasmussen, at de to partier har været med i et flertal uden om regeringen, der har hævet den såkaldte beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft fra 375.000 til 400.000 kroner om året.
I det tilfælde mener han, at udlændingestramningerne har taget overhånd.
- Der strammer vi upræcist. Jeg tror måske, der er nogle, der konkurrerer en lille smule om, at vi er mange, der er bekymrede over den spontane asyltilstrømning, kriminelle bander og det tiggeri-fænomen, vi begynder at se i vores storbyer.
- Men man skal bare passe på, at man ikke i symbolsk kamp med det kommer til at lukke Danmark af for nogen, vi faktisk har brug for. Derfor skal vi finde en balance, siger Lars Løkke Rasmussen.