Politik

To nye prædikanter får forbud mod at rejse ind i Danmark

Sanktionsliste er blevet udvidet med en amerikaner og en pakistaner. Inger Støjberg er meget tilfreds.

Listen over religiøse forkyndere, der ikke må rejse ind i Danmark, tæller nu otte mænd.

To nye personer er nemlig kommet på den nationale liste over navngivne udenlandske religiøse forkyndere, som er udelukket fra at rejse ind i Danmark af hensyn til den offentlige orden.

Det oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Der er tale om amerikaneren Khalid Yasin, der bor i Storbritannien, og den 45-årige Muhammad Raza fra Pakistan.

De har begge indrejseforbud i Danmark frem til 15. juni 2019.

Mål at beskytte Danmark

- Jeg er meget tilfreds med, at der nu kommer to hadprædikanter mere på listen, siger udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg (V) i en pressemeddelelse.

Sanktionslisten blev præsenteret 2. maj med de første seks personer angivet med navn og billede.

Listen administreres af Udlændingestyrelsen. Via undersøgelser i offentligt tilgængelige kilder vurderer styrelsen, hvilke udlændinge der skal på listen.

- Det viser mig, at Udlændingestyrelsen gør sit arbejde og løbende følger med i, hvem der opfylder kriterierne for at komme på listen, siger Inger Støjberg.

- Målet med hadprædikant-listen er at beskytte Danmark mod rabiate forkyndere, der vil undergrave vores grundlæggende demokratiske værdier, tilføjer hun.

Aftale fra 2016

En udlænding kan blive optaget på listen, hvis personen i sit virke som religiøs forkynder har udvist en adfærd, der giver grund til at tro, at udlændingen vil udgøre en trussel mod den offentlige orden i Danmark.

Sanktionslisten er en del af en politisk aftale fra foråret 2016 indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Konservative.

Målet er at ramme religiøse forkyndere, som vil undergrave danske love og værdier og understøtte parallelle retsopfattelser.

Listen er blevet kritiseret for at virke tilfældig med argumentet om, at der findes langt flere rabiate forkyndere rundt omkring i verden, end Danmark har oplistet.

Disse religiøse ledere må ikke længere komme til Danmark

Mohamad bin Abd al Rahman bin Milhi bin Mohamad al Arefe

Mohamad bin Abd al Rahman bin Milhi bin Mohamad al Arefe

Født: 15. juli 1970

Nationalitet: Saudiarabisk

Mohamad al-Arefe, som han også kaldes, er forfatter og religionsteoretiker. Han er en stjerne i den arabiske verden, hvor han har 17,3 millioner følgere på Twitter, hvilket placerer ham i top-100 i verden. BBC har sågar omtalt ham som 'en gejstlig Brad Pitt'.

Hans ideologi er blevet sammenlignet med terrorgruppen Islamisk Stats. Al-Arefe prædiker blandt andet invasion af 'vantro' lande og drab på de vantro.

Han har specifikt sagt om danske kvinder, at de er sammen med så mange mænd, at de fleste ikke ved, hvem der er far til deres barn. Faktisk mente han helt specifikt, at der var tale om 54 procent af danske kvinder.

Foto: Handout

Kamal El-Mekki

Kamal El-Mekki

Fødselsdato ukendt

Nationalitet: Amerikansk

Kamal El Mekki står bag en lang række udtalelser, der tager udgangspunkt i en dogmatisk fortolkning af sharia-loven. Han mener blandt andet, at frafaldne muslimer skal slås ihjel.

El Mekki accepterer ikke homoseksualitet, og han går ind for pisk for utroskab og afhugning af lemmer for tyveri.

Han har været i Danmark i både 2014 og 2016.

Foto: Handout

Bilal Philips

Bilal Philips

Født: 7. januar 1947

Nationalitet: Canadisk

Bilal Philips blev født på Jamaica, voksede op i Canada og opholder sig nu i Qatar, hvor han arbejder som lærer, foredragsholder og forfatter. Han medvirker ofte på en 24-timers islamisk tv-kanal, der hedder Peace TV.

Han er uddannet i islamisk teologi og har selv stiftet universitetet Islamic Online University i Qatar.

Bilal Philips har gjort sig bemærket ved at bakke op om selvmordsbombere, forkastet ideen om voldtægt i ægteskab og han er også blevet forbundet med terrorangrebet mod World Trade Center i New York i 1993.

Foto: Handout

Terry Dale Jones

Terry Dale Jones

Født: 19. oktober 1951

Nationalitet: Amerikansk

Terry Dale Jones leder en kristen menighed i Florida. Han er blandt andet blevet berømt for at ville brænde koraner og for at stille op til præsidentvalgene i både 2012 og 2016.

Hans trosretning er militant imod islam. Terry Jones har skrevet en bog, der hedder 'Islam er djævlen' og lavet flere film om islam, som har skabt furore verden over.

Terry Jones er blevet dømt til døden in absentia i Egypten, iranske præster har prædiket død over ham, og der er en dusør på mere end to millioner dollars på ham fra en pakistansk gruppering.

Foto: Handout

Salman Bin Fahad Alodah

Salman Bin Fahad Alodah

Født: 1. februar 1957

Nationalitet: Saudiarabisk

Salman Bin Fahad Alodah er en populær prædikant på både tv og internettet i den arabiske verden.

Han har fordømt terrorangrebet mod New York 11. september og har også sagt, at homoseksualitet ikke bør straffes, selvom det er forbudt ifølge islam. Han har også sagt, at han støtter fred med andre religioner.

Han har tidligere været en udtalt kritiker af det saudiarabiske styre, men blev i 1999 'reformeret' og anses nu for en støtte af regimet.

Foto: Handout

Mohammad Rateb Abdalah Al-Nabulsi

Mohammad Rateb Abdalah Al-Nabulsi

Født: 26. december 1938

Nationalitet: Syrisk

Mohammad Rateb Abdalah Al-Nabulsi er en syrisk forfatter og professor, der i 2011 flygtede til Jordan.

Han har skrevet talrige bøger om islam og holdt hundredevis af prædikener på tv. Han har desuden været med til at stifte 'Nabulsi Encyclopedia of Islamic Science'.

Foto: Handout

Khalid Yasin

Khalid Yasin

Født: 1946

Nationalitet: USA

Khalid Yasin er tidligere bandemedlem i Harlem, New York, hvor han er født og opvokset som kristen. Han er siden konverteret til islam. Opholder sig i Storbritannien.

Skabte i 2010 debat i Danmark, da han trods flere kontroversille udtalelser besøgte København for at holde oplæg om at gå fra bandemedlem til at være en god muslim.

Foto: Handout

Muhammad Raza

Muhammad Raza

Født: 16.marts 1972

Nationalitet: Pakistan

Bor i Pakistan, men rejser rundt i verden og prædiker. Vakte stor opsigt i 2016, da han under et besøg i Australien sagde i en video, at verden bliver renset, når jøderne er udslettet.

Foto: Handout