Test dig selv: Er du bedre til matematik end politikerne

16x9
I forbindelse med Folkemødet på Bornholm, har Matematikcenter, der driver lektiecaféer på 18 skoler og biblioteker rundt omkring i landet, lavet en quiz, hvor de blandt andet har testet politikernes evner. Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Scanpix Denmark

Allerede fra 4. klasses niveau kommer mange af politikerne i problemer. Hvordan klarer du quizzen? Test dig selv her.

Kvadratrod, brøker og procentregning kan give hovedbrud hos mange danskere, men det kan det kan det bestemt også hos de folkevalgte på Christiansborg.

Sådan svarede folketingspolitikerne

23 folketingspolitikere har taget testen anonymt. Her kan du se, hvor de havde problemer (rigtige svar i procent):

3. klasse: 100 procent

4. klasse: 57 procent

5. klasse: 57 procent

6. klasse: 57 procent

7. klasse: 48 procent

8. klasse: 48 procent

9. klasse: 35 procent

C-niveau: 22 procent

B-niveau: 17 procent

A-niveau: 9 procent

Ekstra: 9 procent

I forbindelse med Folkemødet på Bornholm har Matematikcenter, der driver lektiecaféer på 18 skoler og biblioteker rundt omkring i landet, lavet en quiz, som tester politikernes matematiske evner. 

Quizzen består af 11 spørgsmål, der begynder ved 3. klasses niveau og fortsætter op til A-niveau på de gymnasiale uddannelser.

23 folketingspolitikere har deltaget anonymt og allerede fra 4. klasses spørgsmålet svarer næsten halvdelen af politikerne forkert. Ved det sværeste spørgsmål er det kun ni procent, der svarer rigtigt.

Hos Matematikcenter er sekretariatsleder Kathrine Predstrup overrasket over niveauet hos politikerne. Hun havde troet, at deres generelt høje uddannelsesniveau ville komme mere til udtryk i testen.

- Jeg havde forventet, at de fleste ville kunne svare helt op til 9. klasse, men må også konstatere, at når man ikke arbejder med matematik til hverdag, så forsvinder det hurtigt, siger Kathrine Predstrup til TV 2. 

Hvordan klarer du matematik-quizzen? Test dig selv her!

Test dig selv: Er du bedre til matematik end folketingspolitikerne