Politik

Anders Fogh har sendt sin bog til Trump: Han har ikke reageret endnu

​Der er brug for USA som den globale leder, lyder det fra Anders Fogh Rasmussen. I håb om, at hans tanker kan inspirere, har han sendt Trump sin bog.

En farlig linje.

Det var, hvad Donald Trump repræsenterede under den amerikanske valgkamp, ifølge Anders Fogh Rasmussen.

Efter valget, hvor Trump som bekendt overtog nøglerne til skrivebordsskufferne i Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus i Washington, mente den tidligere danske statsminister og forhenværende NATO-generelsekretær så, at præsidenten var manden, der kunne stille sig i spidsen for et nyt, amerikansk lederskab i verden.

Men hvad mener Anders Fogh Rasmussen egentlig nu? 

- Jeg tror, at jeg er lidt forvirret, ligesom så mange andre, siger den nu selvstændige konsulent i Rasmussen Global i ugens udgave af ’Lippert – Et walk- and talkshow’.

- Jeg ved ikke, om jeg skal tro det ene eller andet om Trump.

Har sendt sin bog til Trump

Derfor har Anders Fogh Rasmussen også gode råd til USA’s præsident.

312 siders råd - pakket ind i et bogomslag med titlen ’Viljen til at lede’ - er sendt mod Donald Trumps postkasse.

- Det budskab, som jeg havde i den bog, var meget velegnet til Trump, siger Anders Fogh Rasmussen.

- Han har desværre ikke reageret på den endnu.

Bogen ’Viljen til at lede’ fra 2016 er en appel til det amerikanske folk om at vælge en leder, der vil tage et globalt ansvar og et internationalt lederskab i verden.

For der er brug for et USA, der kan lede, mener Anders Fogh Rasmussen.

- Vi ved af erfaring, at hvis amerikanerne trækker sig tilbage, så vil de efterlade et tomrum. Og det tomrum bliver udfyldt af banditterne, autokraterne og terroristerne.

Andre vil nuppe lederrollen

Ifølge den tidligere statsminister var det blandt andet tilfældet, da Donald Trump for nyligt valgte at trække USA ud af den internationale klimaaftale, der blev indgået i Paris i november 2015. Hurtigt efter udmeldingen meldte Kina sig nemlig på banen.

Og i Rusland har man ifølge Anders Fogh Rasmussen set præsident Vladimir Putin udnytte USA’s tidligere præsident Barak Obamas tøven til at sætte ind mod terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

- Politikere verden over burde interessere sig for de mere langsigtede ting. Hvis de så vil lytte til mig, så er det selvfølgelig endnu bedre, siger han.