Politik

Placering på plads: Her skal midlertidig politiskole ligge

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti havde krævet en løsning inden den 1. juli.

Ryes Kaserne i Fredericia skal huse den midlertidige politiskole i Vestdanmark.

Det oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen onsdag.

- Det kan være oppe at køre i andet halvår af 2018. Cirka 300 betjente vil blive uddannet herfra, siger Søren Pape Poulsen og tilføjer:

- Det gode ved Fredericia er, at lærerkræfterne ikke skal flytte sig så langt, når den nye skole åbner i Vejle.

Pape: De har sparket en åben dør ind

Beslutningen fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kommer efter pres fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, der har kritiseret ham for ikke allerede at have fundet midlertidige bygninger, som kan bruges, indtil den nye politiskole i Vejle skal stå klar i 2020. 

De to partier havde krævet, at en midlertidig løsning var på plads inden den 1. juli, men tirsdag sagde Søren Pape Poulsen, at Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet sparkede en åben dør ind.

- Det er en fuldstændig åben dør. Vi har jo noteret os, at der er et stærkt ønske i forligskredsen, og det er vi ved at finde en løsning på, siger Søren Pape Poulsen.

Vil have elever til at starte i 2018

Det var Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, og Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, der tirsdag sagde til Jyllands-Posten, at de var blevet utålmodige.

Førstnævnte siger onsdag, at beslutningen er et resultat af, at Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har lagt pres på regeringen. 

- Det er helt klart, at regeringen nu imødekommer vores krav. Vi indgik en aftale om, at der allerede fra 2018 skal uddannes politielever i Jylland. Det opnår vi nu, og det er vi meget tilfredse med, siger Peter Kofod Poulsen.

Meget glad borgmester

Beskeden om, at skolen skal placeres midlertidigt i Fredericia, fik byens borgmester fra Søren Pape Poulsen over telefonen.

- Jeg sad i et møde. Og den ringede et par gang, så jeg tænkte, at det må nok være vigtigt. Så jeg luskede ud og tog telefonen, og så var det ministeren, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S) til TV 2.

Han glæder sig over udsigten til at få politielever, underviserer og andet personale til byen.

- Det er meget dejligt. Jeg er meget, meget glad og stolt på hele Fredericias vegne, siger Jacob Bjerregaard.

Borgmester i Fredericia, Jacob Bjerregaard (S), er glad for at få en midlertidig politiskole til byen.

Politisk slagsmål

Efter længere tids politisk slagsmål blev det i januar besluttet, at den nye politiskole skal ligge i eksisterende bygninger i Vejle.

Planen var, at den skulle åbne i 2018, og her havde særligt Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti fremhævet, at eksisterende bygninger ville sikre et hurtigt optag.

I april kunne Jyllands-Posten dog fortælle, at skolen i Vejle ikke bliver klar før 2020.

Regeringen havde ønsket, at politiskolen skulle være i nye bygninger i Herning.

Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, afviser onsdag, at S og DF bærer en del af ansvaret for det meget rodede forløb.