Politik

Michael Kristiansen: Det er skvattet sammen for Løkke

Lars Løkke missede mulighed for at få ordnede forhold overfor DF i efteråret, lyder det fra politisk kommentator Michael Kristiansen.

Forleden måtte statsministeren opgive regeringens ambition om at hæve pensions-alderen. Dermed er hans planer for den økonomiske politik ved at smuldre helt, lyder det fra politisk kommentator Michael Kristiansen:

- Hvis man virkelig skulle tage statsministeren på hans ord - så må man jo sige, at det hele er skvattet sammen for ham. Hvis man tager 2025-planen (fra efteråret) og hele det reform-apparat, der var lagt op til. Så bliver det ikke til noget, siger politisk kommentator Michael Kristiansen.

Anders Fogh Rasmussens tidligere spindoktor mener, at Lars Løkke Rasmussen kunne have udnyttet regerings-omdannelsen i efteråret til et bedre forhold til Dansk Folkeparti:

- Da der kom en ny regering (VLAK-regeringen i november)  - dér var Thulesen Dahl glad. For dér sagde han, at vi var tilbage ved "the good old days" - og at han havde de afgørende stemmer. Så nu skal vi til at lege igen. Men så fik han at vide, at det skulle han ikke alligevel, siger Kristiansen og tilføjer:

- Måske var det "point of no return", at Lars Løkke ikke udnyttede den potentielle mulighed, der var for at genetablere tingenes orden - om man så må sige.

Hermed henviser Kristiansen til perioden fra 2001 til 2011, hvor Dansk Folkeparti agerede støtteparti for VK-regeringen og medvirkede til flere økonomiske aftaler - blandt andet om skattelettelser (2007) og tilbagetrækningsreformen (2011), hvor både pensions- og efterløns-alderen blev hævet.

"Analysen special" med Mogensen og Kristiansen bliver sendt på NEWS kristelig himmelfartsdag kl. 15.30, 18.30 og 21.30 - og kan også ses på TV2 Play.