Politik

DF-ordfører: Behov for kristen missionering blandt danske muslimer

Kristne begår ikke terror, siger Marie Krarup og mener, at der er behov for at flere danske muslimer konverterer.

Et øget engagement fra NATO i kampen mod terrorbevægelsen Islamisk Stat – som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mandag foreslog – kan være udmærket.

Men det er langt fra nok, hvis et terrorangreb på dansk jord skal undgås. Her er der snarere behov for egentlig kristen missionering blandt muslimer, der befinder sig i Danmark.

Sådan lyder budskabet fra Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Marie Krarup, efter mandagens terrorangreb i Manchester, hvor 22 mistede livet.

- Man skal ikke stikke sig blår i øjnene og tro, at det er det (NATO-engagement i kampen mod IS, red.), der forhindrer et terrorangreb i København. Der skal andre ting til; permanent grænsekontrol, assimilation som mål for integration og eventuelt kristen missionering blandt danske muslimer. Simpelthen at reducere Islams massive tilstedeværelse i Danmark, siger hun.

Kristen missionering, hvordan skal det forstås?

- Der foregår jo heldigvis allerede missionering i dag. Der er mange muslimer, som bliver døbt. Men jeg synes godt, vi kunne have mere af det. Det er ikke noget, som vi kan styre direkte politisk, men der er projekter rundt omkring, som man kan støtte økonomisk. Eksempelvis er der i dag kristne migrant-menigheder, som får penge fra satspuljen. Og der er danske folkekirkepræster, som missionerer. Jeg kender selv nogle af dem, siger Marie Krarup og fortsætter:

- Vi kunne jo for eksempel godt sørge for, at Bibelen i højere grad var oversat til arabisk, og at der blev trykt gratis eksemplarer til uddeling i nogle områder.

Og du mener altså, at den form for missionering vil kunne forhindre et terrorangreb – hvordan egentlig det?

- Kristne begår ikke terror. Medmindre at der er en eller anden alvorlig national konflikt om for eksempel løsrivelse, og det har vi jo ikke herhjemme.

Skal det her også forstås som en opfordring til, at helt almindelige medlemmer af den danske folkekirke bør missionere?

- Det må folk jo selv forvalte. Men helt overordnet er det da klart, at jo mere kristendom og jo mindre islam, der er i Danmark, jo mere falder sandsynligheden for terrorangreb, siger hun.

S: Tror ikke på gammeldags missionering

Socialdemokraternes forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen bakker op om et øget NATO-engagement i kampen mod terror, men tror til gengæld ikke meget på Dansk Folkepartis ide om øget kristen missionering herhjemme.

- Den der gammeldags form for missionering tror jeg ikke har noget for sig. Jeg tror, at det muslimske miljø skal hjælpe os til sige, at terror er fuldstændigt uacceptabelt. Og så handler det om integration, siger han.

Radikales Sophie Carsten Nielsen kommenterer på Marie Krarups (DF) opfordring til kristen missionering.

Radikales integrationsordfører kalder Marie Krarups forslag for 'useriøst':

- Det virker useriøst, og det her er en alt for alvorlig problemstilling til sådan noget. Hvis det her er en udstrakt hånd til dialog, så er det rigtig godt, men Dansk Folkeparti plejer ikke at ville være med til at de dialogskabende initiativer, siger Sophie Carsten Nielsen og fortsætter: 

- Det er fuldstændig rigtigt, at der er miljøer, hvor voldskulturer trives, og hvor religion tages til indtægt for forvirrede budskaber. Jeg vil meget gerne være med til at drøfte, hvordan det hænger sammen i forhold til dem, der tager Islam til indtægt for sådanne handlinger. Men når man siger, at det er selve religionen, der er problemet - og dermed alle muslimer - så kommer vi ikke videre. Tværtimod, lyder det fra R-ordføreren.