Terror i Manchester

Løkke vil forstærke kampen mod terror efter Manchester-angreb

Fejt og usselt, siger den danske statsminister om angrebet i Manchester.

Kampen mod terror skal forstærkes, og det skal gerne ske allerede i forbindelse med et NATO-møde senere i denne uge. 

Sådan lyder budskabet fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag formiddag, som en reaktion på nattens begivenheder ved en koncert i Manchester. Her blev mindst 22 personer dræbt, da en endnu ukendt gerningsmand bragte en bombe til sprængning ved koncertstedet Manchester Arena. 

- Vi står sammen med briterne i denne svære stund. Sammen i kampen mod terrorisme. En kamp, som jeg håber, vi kan forstærke, når vi senere på ugen mødes til NATO-topmøde i Bruxelles, siger Løkke med henvisning til et topmøde i forsvarsalliancen i Bruxelles. 

Statsministeren uddybede ikke, hvordan han mere specifikt ønsker, at kampen mod terror skal forstærkes. Danmark er, sammen med en lang række andre lande, i øjeblikket engageret i kampen mod terrororganisationen Islamisk Stat i Irak.

- I nat blev Storbritannien ramt af et fejt og usselt angreb. Uskyldige mennesker - af dem rigtig mange unge - mistede livet mens de udfoldede det ved en koncert i Manchester. Familier er blevet slået i stykker. Liv, der skulle leves, er brat bragt til ophør. Det er tragisk, det er meningsløst. Og derfor er mine tanker hos ofrene, hos de pårørende og hele det britiske folk, lød det videre fra statsministeren, der tirsdag har besøg af Letlands præsident.

Det står endnu ikke klart, hvad gerningsmanden bag angrebet i Manchester har af motiv. Men britisk politi har tidligere på dagen udtalt, at de formoder, at gerningsmanden bar en hjemmelavet sprængladning, som han uløste og i den forbindelse også selv omkom.

Lars Løkke Rasmussen er langt fra den eneste danske politiker, som i løbet af dagen har taget skarpt afstand fra angrebet og udtrykt medfølelse med ofrene og de efterladte. Her er et udpluk: