Politik

BLOG: Folkelig modstand bankede Løkke på plads

217.000 - Så mange mennesker har skrevet under på, at Lars Løkke og resten af regeringen ikke skal have lov til at rykke danskernes pensionsalder.

Det er utroligt flot arbejde af 3F at have mobiliseret modstanden og på den måde vist regeringen, at planerne om at hæve pensionsalderen skulle pakkes væk så hurtigt som muligt.

Den folkelige modstand mod Løkkes planer var simpelthen for stor, og det kunne han ikke komme udenom at erkende. Særligt ikke når han endnu engang ikke kan finde opbakning til sin politik i folketingssalen.

Men Lars Løkke Rasmussens kovending går kun så langt, at han har erkendt, at han ikke får sin politik igennem. Han mener stadig, at pensionsalderen skal hæves. Nu antyder han så i stedet, at det skal ske med gulerod frem for pisk.

Og så turnerer både statsministeren og hans løjtnanter i Venstre med fortællingen om, at det vil kunne mærkes på velfærden, når danskerne siger nej til at hæve pensionsalderen. Og det er selvfølgelig bekvemt for regeringen at have en undskyldning parat, næste gang den vil spare på kernevelfærden.

Men lad mig lige minde om, at regeringen bare kan droppe sine skattelettelser til de rigeste boligejere og Anders Samuelsens drømme om at lette topskatten. Det er ikke en naturlov, at de svageste skal betale regningen, hver gang der mangler penge i kassen.

3F sejrede

Vi skal selvfølgelig prioritere vores sygehuse, børnepasningen, skolerne og vores sociale system. Det er der råd til, selvom det ligner, at Løkke-regeringen leder efter en undskyldning for endnu en gang at svinge sparekniven.

Jeg glæder mig over, at Lars Løkke Rasmussen endelig erkendte, at slaget er tabt.

Det betyder nemlig, at helt almindelige tømrere, murere, pædagoger, skolelærere og alle de andre, som binder Danmark sammen, ikke skal tvinges til at blive længere på arbejdsmarkedet, når de endelig når pensionsalderen.

Det er en stor sejr for 3F og for alle os, der har øje for, at Danmark skal kunne hænge sammen.

Lars Løkke Rasmussen må indse, at der ikke er hverken flertal for eller opbakning til regeringens økonomiske politik.

Derfor bør han også inden længe erkende, at regeringens drømme om topskattelettelser er en dødssejler.