Politik

Langballe om droppet hævet pensionsalder: - Det havde ikke gang på jord

TV 2's politiske redaktør er overrasket over, regeringen fastholdt forslaget om højere pensionsalderen så længe.

TV 2's politiske redaktør Anders Langballe er ikke overrasket over, regeringen har droppet planerne om højere pensionsalder - men han er overrasket over, det tog så lang tid.

- Det her forslag har ikke gang på jord. I al beskedenhed har jeg tilhørt den gruppe, der hele tiden har sagt, det her bliver ikke til noget. Jeg har undret mig meget over, at regeringen så stædigt fastholdt det her, når nu de kunne se, det ikke kunne flyve, siger Anders Langballe.

Han påpeger, at regeringen hele tiden har vidst, at forslaget om at forhøje pensionsalderen yderligere, ville få et besværligt liv - og skubbe det parlamentartiske grundlag for VLAK-regeringen, Dansk Folkeparti, over mod Socialdemokratiet.

- Det stod klart, da man skrev regeringsgrundlaget, at det her var noget, der ville binde DF og Socialdemokratiet sammen.Jeg mener ikke situationen er, som da man i 2011 lavede en tilbagetrækningsaftale med DF. Den politiske situation er som den er, stemningen mellem regeringen og DF er isnende koldt, siger Anders Langballe.

Han mener, man i regeringen måske har forventet, at det lige som for tidligere regeringer kunne lykkes at få en aftale i hus med DF trods svære odds.

- Man har håbet på, man kunne slå en eller anden handel af med Thulesen Dahl. Jeg har hele tiden ment, det ikke var sandsynligt, siger Anders Langballe.

Må arbejde på bedre forhold til DF

Regeringen fastholder sit mål med at øge arbejdsudbuddet, men det kommer til at give nye udfordringer for regerigen, der næppe kan få Liberal Alliances ønske om lettelser på topskatten.

- Næsten lige så usandsynligt med lettelser på topskatten, som at man fik det her igennem. Det er et godt spørgsmål, hvad regeringen så vil gøre, siger Anders Langballe.

Han mener, at regeringen nu bliver nødt til at arbejde på at få et tættere forhold til DF igen.

- Lars Løkke Rasmussen bliver nødt til at normalisere forholdene, så hans regering kan samarbejde med med Dansk Folkeparti, så DF ikke har Mette Frederiksen som førstevalg.