DF-formand 'godt tilfreds' med droppede planer om højere pensionsalder

Mandag skal Per Christensen, 3F, mødes med partiformænd fra DF og S for at drøfte "Jagten på en fair pensionsalder" i Cirkusbygningen i København.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl er godt tilfreds med, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og VLAK-regeringen nu har droppet planer om at hæve pensionsalderen med seks måneder fra 67 til 67,5 år.

- Jeg er overordentlig godt tilfreds. Jeg synes, det er fornuftigt, vi giver danskerne ro omkring det her. Det er en glædelig nyhed, siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2.

Han mener i stedet, regeringen bør koncentrere sig om at få de lidt ældre i arbejde i stigende grad.

- Vi synes, vi skal koncentrere os om, hvordan seniorer bliver efterspurgt på arbejdsmarkedet, siger Kristian Thulesen Dahl.

Også Per Christensen, formand for 3F, er glad for at regeringen har droppet planerne.

- Vi er glade efter en lang, sej kamp for at overbevise regeringen om, det her var en dårlig idé. Det er en god dag for mange af mine kolleger i 3F, siger Per Christensen.

Radikal formand uenig

Den radikale formand Morten Østergaard er uenig - han mener, det er uambitiøst af regeringen at droppe planerne.

- Vi har at gøre med en regering, som smider håndklædet i ringen ved den først givne lejlighed, siger Morten Østergaard.

Socialdemokratiets politiske ordfører Nicolai Wammen siger, at regeringen nu har taget konsekvensen af, der ikke var flertal for forslaget - og han glæder sig over regeringen nu har kastet håndklædet i ringen.

- Det er vigtigt at sige, at vi gerne vil tale med regeringen om, hvordan vi gør det nemmere for folk, der gerne vil blive på arbejdsmarkedet, siger Nicolai Wammen.

Wammen fra S siger, at han gerne vil tale med regeringen om at gøre det nemmere for dem, der gerne vil blive på arbejdsmarkedet.

Tidligere søndag aften kom det frem, at regeringen har droppet planerne om at hæve pensionsalderen.

- I dag lever vi længere, end vi regnede med, og samtidig mangler der ledige hænder. Derfor ville det være fornuftigt at justere forliget for at skabe større lighed mellem generationerne og sikre vores fremgang og velstand. Det er dog overordentligt svært at se, at der kan samles bred opbakning til det. Regeringen har derfor besluttet, at de planer, som vi præsenterer om en uges tid, ikke vil indeholde det element, skrev statsminister Lars Løkke Rasmussen i en mail til TV 2 om baggrunden for, at planerne nu er droppet.

Det sker dagen før Socialdemokraties formand Mette Frederiksen og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl efter planen mødes i Cirkusbygningen i København med 3F’s formand, Per Christensen, til et arrangement under titlen ”Jagten på en fair pensionsalder”.