Politik

BLOG: Bekæmp skuffeselskaber og skattely

BLOG: Små fikfakserier og rådne rådgivere, der koster vores fælles statskasse milliarder af danske kroner, skal bekæmpes.

Banditter i habitter er mindst ligeså skyldige som de mennesker, hvis formuer  undgår beskatning, og den nye skattely-aftale er et godt skridt på vejen!

Aftalen blev indgået i går onsdag og bag den stod samtlige partier i folketinget. Det gør vi, fordi vi er enige om, at skattely er et enormt problem for vores fællesskab, for vores velfærd og for vores samfund.

Den nye skattely-aftale indeholder heldigvis store dele af tidligere SF-udspil. Blandt andet et større fokus på at skærpe sanktionerne over for de rådne rådgivere, der guider selskaber til skattely. Den stærkt uetiske ageren fra banditter i habitter er i skattelyverdenen roden til alt ondt.

Vi har set eksempler på, hvordan danske banker er blevet brugt til massiv hvidvaskning af milliarder og overførsler af formuer fra kriminelle aktiviteter til skattely. Eksempler på privatpersoner og selskaber, der bliver rådgivet til, hvordan de gennem skuffeselskaber i skattely kan undgå skattebetalinger. Og det handler alt sammen om at slippe af sted med flere penge til sig selv – uden om skattefar.

Vi ser også gerne, at indsatsen mod skattely-rådgivere intensiveres endnu mere, så rådgiverne kan stilles direkte til ansvar for de manglende penge i statskassen.

Det er kun fair, at disse mennesker forhindres i at køre på frihjul med deres fiflerier. For uden disse fiflerier ville vi kunne investere endnu mere i vores klima og miljø. Få minimumsnormeringer med flere pædagoger i vores børnehaver. Og få endnu flere varme hænder på vores sygehuse og plejehjem.

Skatteydernes penge skal ikke ende i skattely. Skatteydernes penge skal gå til skatteyderne, til fællesskabet.