Prædiken i dansk moské ses som opfordring til drab på jøder - imam meldt til politiet

Det Jødiske Samfund har politianmeldt imam efter en prædiken på Nørrebro i København.

Imamen Mundhir Abdallah fra en moské på Nørrebro i København har i forbindelse med en prædiken opfordret til drab på jøder, skriver Kristeligt Dagblad på avisens hjemmeside K.dk.

På baggrund af prædikenen har Det Jødiske Samfund i Danmark politianmeldt imamen.

 - Vi har valgt at melde imam Mundhir Abdallah til politiet efter hans prædiken i Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro. Vi mener, at den rummer en slet skjult opfordring til at begå drab på jøder, siger formand for Det Jødiske Samfund i Danmark Dan Rosenberg Asmussen til Ritzau.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har kommenteret oplysningerne på Facebook:

- Det er fuldstændigt horribelt, antidemokratisk og rædselsfuldt. Men det viser også, hvorfor vi skal føre en hård og konsekvent politik på området. Vi kan og skal ikke acceptere dette, lyder det på Inger Støjbergs facebookprofil.

Prædiker om jødedrab

Middle East Media Research Institute (Memri) har ifølge k.dk oversat en fredagsprædiken i Masjid Al-Faruq-moskéen på Heimdalsgade på Nørrebro i København den 31. marts i år.

Af oversættelsen fra arabisk til engelsk fremgår det, at imamen Mundhir Abdallah citerer en antisemitisk hadith, et islamisk skriftsted, hvor der opfordres til drab på jøder.

På dansk lyder det blandt andet:

- Dommedag kommer ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem. Jøderne vil gemme sig bag klipper og træ, men klipperne og træerne vil sige: Oh, muslim, Oh Allahs tjener, der er en jøde bag mig, kom og dræb ham.

- Den retledte stat, som vil indføre Allahs sharia, vil forene Allahs tjenere, vil genoplive den islamiske nation, vil føre jihad mod sine fjender, vil befri Jerusalem og vil rive den jødiske enhed op med rode, denne kolonialistiske korsfarer-base - den retledte stat vil snart opstå, om Allah vil, lyder det.

Professor: Citater fritager ikke for ansvar

Overfor TV 2 vurderer professor i strafferet, Jørn Vestergaard udtalelserne til at være en klar overtrædelse af både straffelovens § 266 b, kendt som racismeparagraffen og den nye § 136, stk. 3, der går under navnet imamparagraffen.

Har det juridisk betydning, at prædikanten citerer fra en hadith – og at det altså ikke er hans egne ord?

- Det fritager ikke for ansvar, at man gør andres ord til sine egne eller citerer fra et skriftsted, når meningen klart er at tilslutte sig og formidle budskabet, siger professoren til TV 2.

Vil have politiet til at se på sagen

Det Jødiske Samfund i Danmark har altså meldt sagen til politiet, fortæller formand Dan Rosenberg Asmussen.

- Den oversættelse, vi har fået kendskab til, har vi ikke selv lavet, men vi synes, det er en typisk sammenblanding af korancitater og nyere politisk kontekst, og det er en slet skjult opfordring til drab på jøder. Og det kan vi selvfølgelig ikke leve med, siger Dan Rosenberg Asmussen til TV 2.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen vil også spørge justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ind til sagen.

Kristeligt Dagblad har uden held forsøgt at få en kommentar fra Masjid Al-Faruq-moskéen.

Tilknytning til Hizb ut-Tahrir

Ifølge TV 2’s oplysninger bor imamen Mundhir Abdallah i Libanon. Meget tyder på, at han har tætte forbindelser til den islamistiske organisation Hizb ut-Tahrir, der også er repræsenteret i Danmark.

Masjid Al-Faruq-moskéen på Nørrebro, hvor videoen med Mundhir Abdallah er optaget, er en moské, som Hizb ut-Tahrir normalt benytter til foredrag.