Politik

BLOG: Hvorfor vil DF og S ikke afskaffe produktivitetskravet?

BLOG: Der er langt i mellem chancerne for at stikke en kæp i hjulet på regeringens sparepolitik på velfærdsområdet.

Derfor skal vi som opposition kunne rykke sammen i bussen og udnytte det, hver gang det sker. Det mener jeg faktisk er vores pligt. 

Den chance havde vi i dag, efter at SF havde indkaldt til debat om afskaffelse af det årlige sparekrav til sygehusene. 

Det er et krav, som hvert år tvinger læger, sygeplejersker, portører og de andre ansatte på sygehusene til at løbe hurtigere og nå mere for de samme penge.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har talt for at afskaffe kravet, men der er åbenbart et stykke vej fra at sige det til at gøre det. 

Dansk Folkeparti var i første omgang med på at afskaffe kravet sammen med SF. Det stillede vi fælles forslag om i folketingssalen. Men da Socialdemokratiet ikke ville stemme for og dermed tvinge regeringen til at droppe sparekravet, kunne vi ikke finde flertal.

Så nu har DF i stedet bestemt sig for at støtte regeringen og sparekravet. 

Jeg forstår det simpelthen ikke. Det var alle tiders chance for at gøre en reel forskel og bruge det såkaldte velfærdsflertal, vi har i folketinget, hvis vi regner DF med. 

Onsdag er der demonstrationer i hele landet arrangeret af folkebevægelsen Velfærdsalliancen.

Hovedkravet er, at regeringen skal droppe sparekravene til regioner og kommuner, som blandt andet rammer ansatte og patienter på sygehusene. 

Der er masser af grunde til at kritisere regeringen for den ulighedsskabende politik. Men vi må også se indad, hvis vi ikke kan udnytte chancen for at sikre velfærden, når den byder sig. 

Derfor er det både trist og ærgerligt, at Socialdemokratiet og Dansk Folkepartis intentioner om at afskaffe produktivitetskravet kun blev ved tomme ord, da det virkelig betød noget.

Vi kæmper videre for at afskaffe produktivitetskravet på landets sygehuse.