Politik

Trump sender forsvarsminister til Danmark: ISIS og Rusland på dagsordenen

USA's forsvarsminister besøger Statsministeriet og Forsvarsministeriet i næste uge.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) får fornemt besøg tirsdag den 9. maj.

USA’s forsvarsminister, Jim Mattis, lægger nemlig vejen forbi Statsministeriet klokken 15.50.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Flere punkter på dagsordenen

Dagsordenen for mødet indeholder blandt andet kampen mod terrorgruppen Islamisk Stat, det kommende Nato-møde for stats- og regeringschefer og forholdet til Rusland.

Lars Løkke Rasmussen siger i pressemeddelelsen, at han ser frem til at drøfte sikkerhedssituationen med ’en af vores vigtigste allierede’.

- Sikkerhedssituationen bliver stadig mere kompleks. Ruslands aggressive fremfærd i Østeuropa er destabiliserende, dele af Mellemøsten står i flammer, cyberangreb er efterhånden en del hverdagen og ISIL’s (Islamisk Stats, red.) feje terror har ramt uskyldige mennesker i fredelige europæiske storbyer.

- Alt det gør den internationale fælles kamp for fred og frihed mere vigtig, men også mere krævende, end i mange år, siger statsministeren.

Besøger også Forsvarsministeriet

Jim Mattis besøger også den danske forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) i forsvarsministerens egenskab som vært for et ’Defeat-ISIS'-møde for bidragsydere til indsatsen mod Islamisk Stat.

Forsvarsministeren sidder for bordenden sammen med den amerikanske forsvarsminister, da værtskabet deles med USA, fordi de er det ledende land i koalitionen, lyder det i en pressemeddelelse fra Forsvarsministeriet.

- Kampen imod terrororganisationen ISIL er vigtig for Danmark, og jeg er derfor også meget tilfreds med, at vi nu har værtskabet for et Defeat-ISIS-møde. Det viser, at Danmark med vores markante bidrag er et af kernelandene i koalitionen, og at der er respekt for vores bidrag til indsatsen, siger Claus Hjort Frederiksen.