Politik

Medieordførere til DR: Mere dansk tv om natten er ikke godt nok

DR har øget andelen af tv-timer med dansk indhold. Men en del af det skyldes programmer, som sendes om natten.

Midt om natten kan man tænde fjernsynet og se genudsendelser af dansksprogede programmer som "Hammerslag" og "Bidt af naturen" på DR.

En stor del af de dansksprogede sendetimer, der er blevet tilføjet på DR1 i 2016, flimrer nemlig på skærmen om natten, hvor de fleste seere sover. Det skriver Jyllands-Posten.

Mellem midnat og klokken seks om morgenen er de dansksprogede sendetimer steget fra 220 timer i 2015 til 818 timer i 2016.

Det er stærkt medvirkende til, at DR ifølge tal fra Gallup har hævet andelen af dansksprogede sendetimer fra 31,7 procent til 41,5 procent det seneste år. skriver avisen.

- Det er ikke godt nok

Det er ikke godt nok, lyder det fra flere af partiernes medieordførere.

- Når vi fra statens side giver DR 3,6 milliarder kroner om året til at løfte deres opgave, så er det også vores opgave at vurdere, om de løfter den opgave godt nok, siger Venstres medieordfører, Britt Bager til Ritzau.

- Jeg noterer mig, at der, hvor DR primært har løftet det danske indhold, er om natten, og det synes jeg selvfølgelig ikke er godt nok.

Hun bakkes op af Morten Marinus (DF), som udtaler til Jyllands-Posten:

- Når man roser sig selv i forhold til mængden af dansk indhold, så synes jeg, at det sker på et falsk grundlag, når det faktisk er genudsendelser om natten, der trækker tallet så meget op.

- Jeg mener, at det igen viser, at DR hopper over, hvor gærdet er lavest i forhold til de public service-forpligtelser, som vi som politikere prøver at sætte for dem, siger han.

SF: Det er op til DR at vurdere

Jacob Mark, medieordfører for SF, mener, at det primært må være DR’s egen opgave at vurdere, hvordan de hæver andelen af dansksproget tv.

- Men det er da klart, at jeg ville ønske, at det var anderledes. For mig har det en stor kvalitet, og det er også et politisk mål, at der skal være mere dansksproget tv, siger han til avisen.

Selv om der bliver sendt mere dansk indhold om natten, har DR også har øget mængden af dansk indhold i primetime.

Mellem klokken 18 og 22.20 var den dansksprogede andel i 2016 på 77,5 procent mod 74,7 procent året før.