Besserwisserne

Kommentatorer: Sådan vil Mette Frederiksens 1 maj-tale lyde

På mandag holder Mette Frederiksen (S) sin anden 1. maj-tale som formand for partiet. Her er kommentatorernes bud på talens indhold.

Efter en uge med udspil til et nyt socialdemokratisk princip-program og et møde med partilederne i rød blok, er der flere oplagte emner til Mette Frederiksens (S) 1.maj-tale, lyder det fra de politiske kommentatorer:

- Lidt om bæredygtighed, lidt om udlændinge kan hun nok ikke slippe udenom - og så en hel masse læssen af på regeringen, så hun kan få nogle klapsalver, siger Troels Mylenberg, chefredaktør på Jysk Fynske Medier i NEWS-magasinet Besserwisserne.

Mette Frederiksen har valgt at turnere i Jylland og på Fyn med sin 1.-maj-tale - og i Odense kommer hun til at tale umiddelbart før SFs Pia Olsen Dyhr:

- Der bliver noget bæredygtighed. Det kan de tale om over hele linjen. Så der bliver der noget ulighed - det kan de tale om over hele linjen, siger Anders Langballe, politisk redaktør på TV2 og tilføjer:

- Så bliver der garanteret et eller andet pensionssnak, fordi der hænger denne her pensionsreform og dingler i regeringsgrundlaget. Hvad er det, at regeringen vil - det kan vi ikke få at vide?

Politisk kommentator Jarl Cordua mener, at partilederne i rød blok kommer til at give den ekstra gas i rollen som opposition:

- Det er noget med at tordne mod den borgerlige regering og den asociale nedskærings-politik, siger politisk kommentator Jarl Cordua i NEWS-magasinet Besserwisserne.

Du kan se talerne direkte på TV2 NEWS på mandag. De første taler sendes fra om morgenen - og herefter blænder TV2 NEWS op fra 1. maj-studiet fra kl. 10.30 med Anne Vig og Lasse Sjørslev som værter og Anders Langballe og Noa Redington til at levere analyserne.