Politik

Svensk borgmester langer ud efter Pape: - Løsningen er ikke mere sludder!

Våben og organiserede kriminelle kommer til Sverige via Danmark, lyder det fra svensk borgmester.

Malmøs socialdemokratiske formand for kommunalbestyrelsen langer nu kraftigt ud efter den danske justitsminister Søren Pape (K).

Det sker på baggrund af udtalelser, som Pape er kommet med på et samråd på Christiansborg onsdag morgen. Et samråd, der omhandlede den stigende kriminalitet i Malmø og hvad det kan få af konsekvenser på den danske side af Øresund.

- Dybt rystende og fuldstændigt vanvittigt. Jeg takker min gud og skaber for, at vi ikke har fået det sådan i Danmark, sagde Pape ifølge Ritzau om situationen i Malmø på samrådet og fortsatte:

- Det er en foruroligende udvikling, vi har set i Malmø den seneste tid. Jeg forstår godt, at man er bekymret for, om den udvikling kan brede sig til vores land.

Indsmugling af våben via Danmark

De udtalelser er faldet Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), formand for kommunalbestyrelsen i Malmø - svarende til borgmester - for brystet. I et opslag på Facebook skriver hun, at hun "fik kaffen galt i halsen", da hun hørte Pape redegøre for, hvordan det kan forhindres, at svensk kriminalitet "flyder over" til Danmark:

- Vi ved, at indsmugling af våben, narkotika, ulovlig spiritus og andre kriminelle aktiviteter er massiv via Danmark til Skåne og videre ind i resten af ​​Sverige. Vi ved, at flere organiserede "rocker og bandegrupper" er kommet til Sverige fra Danmark, skriver hun og fortsætter:

- Løsningen er ikke mere sludder! Løsningen er mere samarbejde og udveksling mellem regeringer og mellem myndighederne. Byer og regioner viser gerne vejen, slutter hun opslaget.

Katrin Stjernfeldt Jammeh påpeger samtidig, at Pape på samrådet selv fortalte, at dansk politik ikke oplevede en sammenhæng mellem kriminaliteten i Malmø og København.

Malmø har den seneste tid oplevet en bølge af skyderier og mord.