Besserwisserne

Kommentator: Nu er skilsmissen mellem S og R indtruffet

Forholdet mellem S og R har knaget i lang tid. Men nu er skilsmissen indtruffet, lyder det fra politisk analytiker Peter Lautrup-Larsen.

Bølgerne er gået højt når radikale og socialdemokraterne har diskuteret udlændinge og integration i den forløbne uge. Og det er udtryk for, at de to partier er dybt splittede, mener en politisk kommentator:

- Jeg mener, at skilsmissen nu er indtruffet. Det skænderi vi har nu - det er det, som man har, når det er blevet besluttet, at man går fra hinanden, siger TV2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen i NEWS-magasinet Besserwisserne.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell handler diskussionerne også om gamle opgør fra SR-regeringstiden:

- Og så kommer udlændingepolitikken som det værste, hvor de Radikale har placeret sig så langt fra det Socialdemokratiet står for i dag, at dér kan de slet ikke ramme hinanden, siger politisk kommentator Hans Engell.

Peter Lautrup-Larsen mener, at Socialdemokratiet ser en politisk fremtid uden et fast forhold til de Radikale:

- De radikale er i Socialdemokratiets øjne ved at blive overflødige, siger Lautrup-Larsen.