Politik

Tidligere DF-medlem undskylder: Hyrede sin søn for EU-midler

Rikke Karlsson fik blandt andet udført arbejde for 30.000 kroner, som gik til hendes søn.

EU-parlamentarikeren Rikke Karlsson, der meldte sig ud af Dansk Folkeparti i protest mod Dansk Folkepartis Morten Messerschmidts brug af EU-midler, undskylder nu, at hun selv har brugt tusindvis af EU-kroner i strid med reglerne.

Det skriver hun på sin Facebook:

Det drejer sig om to konsulentopaver, hvor der er udbetalt i alt 30.000 kroner for en fotoopgave og et website. Modtageren af pengene er Rikke Karlssons søn. Desuden har hun i strid med reglerne lønnet sin sekretær med i alt 30.000 kroner i to måneder.

- Det er en fejl, og noget jeg har gjort i god tro. Man kan selvfølgelig sige, man altid skal have styr på reglerne, der er. Det gælder os alle, men jeg bliver nødt til at fastholde, at de her regler har været særdeles uklare, siger Rikke Karlsson til TV 2.

Rikke Karlsson, der nu er løsgænger i Parlamentet, fortæller, at hun i god tro hyrede sin søn som fotograf. 

- Jeg har fulgt de gældende regler for kontorpenge, og ikke noget sted fundet, at jeg ikke måtte bede familie om at løse opgaver for mig. Parlamentet oplyser mig om, at det er korrekt, at der ikke står, at man ikke må få løst opgaver af nære familiemedlemmer, men at en anden regel, som ligger inde under ansættelsesforhold af nære familiemedlemmer, træder i kraft, siger hun. 

Kendte ikke til fejlene

Rikke Karlsson undskylder, efter hun er blevet presset med kritiske spørgsmål af et filmselskab, der arbejder på en dokumentar for DR2. Det er under samtalerne omkring dokumentaren, at hun har opdaget, at hun har brudt reglerne.

- Jeg føler ikke, at jeg har noget at skjule. Jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg ville komme til at begå fejl – men det var en ærlig fejl. Jeg håber nu, at det her kan være med til at starte en debat om, at stiller man sig helt derud og er åben om fejlene, man har begået, siger hun.

Det tredje forhold handler om, at hun i starten af sin periode i Parlamentet selv aflønnede sin sekretær for sine blyantspenge med i alt 30.0000 kroner. Det må man heller ikke.

 - Efter henvendelsen fra Nordisk Film TV henvender jeg mig igen til Parlamentet med hele regnskabet for 2014, og beder dem gennemgå bilagene, for at sikre mig, at der ikke er noget, der er i strid med reglerne. Her bliver jeg venligt gjort opmærksom på, at der er tale om et gråzoneforhold omkring kontorpengene, og at deres vurdering er, at man IKKE kan lønne en af sine ansatte ud af sine kontorpenge, skriver Rikke Karlsson i sin forklaring.

Fremover forsikrer Rikke Karlsson, at hun vil lade parlamentet føre kontrol over hendes brug af kontorpengene. En kontrol hun efterfølgende vil offentliggøre på Facebook, så der ikke er tvivl om, at hun taget alle tænkelige forbehold.

- Når jeg vælger at bringe mine papirer til parlamentet, så kan de tilbyde at lave et tjek på det. Så kan det jo godt være, at når de gennemgår det, så er der bilag, jeg må trække ud igen. Så gør vi selvfølgelig det, forklarer hun.