Politik

Joachim B. Olsen: Lotto er en skat for dumme mennesker

Liberal Alliances Joachim B. Olsen spiller ikke selv Lotto. Det er for dumme mennesker, siger han.

I et lille portrætinterview har Børsen spurgt Liberal Alliances Joachim B. Olsen, om han spiller Lotto. Svaret kommer kort og godt:

- Nej. Det er en skat for dumme mennesker. En ekstra skat.

Men den udtalelse møder nu kritik. Lotto-vindere er ikke dumme, siger tv-vært og forfatter til bogen 'Tænk - jeg vandt!' om Lotto-millionærer, Ole Stephensen, til BT.

- De mennesker, jeg mødte, da jeg lavede bogen, var ikke dumme. Faktisk var deres holdning, at de ikke regnede med at vinde så mange penge, men så støttede man i hvert fald noget godt. Man spiller Lotto i håb om at vinde, selvom chancen er uendelig lille. Men det vidunderlige ved Lotto er, at man kan bruge en hel uge på at planlægge, hvad man skal bruge pengene til. Den glæde er enorm stor i forhold til den korte skuffelse, siger han.

Det er at stemple den danske befolkning som dumme. Hr. og fru Danmark ved godt, at chancen for at vinde i Lotto er lille

Michael Bay Jørsel, centerleder ved Center for Ludomani

Lotto støtter sporten

Joachim B. Olsen kalder pengene, folk bruger på Lotto-kuponer, for en 'ekstra skat'. Det giver Ole Stephensen ham ret i. Men det betyder ikke, at det er dumt.

- Det er et tilskud til vores fælleskasse, men i den grad også til sporten. Man kan godt mene, at det er dumme mennesker, som støtter sådan noget. Men det undrer mig, hvis Joachim B. Olsen mener det. For så har han jo levet det meste af sit liv på basis af dumme mennesker, siger Ole Stephensen til BT med henvisning til, at 30 procent af Danske Spils overskud netop går til sporten i Danmark.

Michael Bay Jørsel, centerleder ved Center for Ludomani, er heller ikke imponeret over Olsens udtalelse.

- Det er at stemple den danske befolkning som dumme. Hr. og fru Danmark ved godt, at chancen for at vinde i Lotto er lille. Jeg synes ikke, folk er dumme. Jeg synes tværtimod, det er en dum udtalelse at komme med, siger Michael Bay Jørsel til BT.