Politik

Danske politikere i chok og sorg: Åh nej, ikke også Sverige

I disse minutter strømmer tilkendegivelser om sympati med ofrene i Sverige ind fra alle sider af Folketinget. Statsminister Løkke har talt med Löfven.

Den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen har talt med Sveriges statsminister Löfven efter eftermiddagens angreb i Stockholm.

- Det gør ondt helt ind i hjertet, at vores svenske broderfolk er blevet udsat for så afskyeligt et angreb. Et fejt forsøg på at kue os og vores fredelige måde at leve på i Skandinavien, lyder det fra statsministeren i en pressemeddelelse.

- Det er en sorgens dag. Men det er også viljens dag. En vilje til at bekæmpe mørket. For hvert forsøg på at bøje os, rykker vi tættere sammen. Vi slår ring om vores svenske naboer. Mine tanker er hos ofrene og deres pårørende.

Statsministeriet bekræfter også, at Løkke har kondoleret overfor Sveriges statsminister Stefan Löfven.

Fra tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard lyder det, som mange nok tænker lige nu:

- Åh nej, ikke også Sverige... De varmeste tanker til vores broderfolk, ofrene og deres familier

Den nuværende udenrigsminister kommer også med en kommentar på Twitter:

- Min dybeste medfølelse til vores svenske venner & naboer efter #Stockholm. Vi tænker på jer & står sammen.

- Helt forfærdelige nyheder fra Stockholm. Vi står sammen med vores broderfolk i denne svære tid. Tanker til ofre og pårørende, skriver justitsminister Søren Pape Poulsen på Twitter.

Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen var en af de første til at bruge ordet ’terror’ om episoden i Stockholm fredag eftermiddag.

- Helt forfærdelige billeder fra Stockholm i hvad der virker til at være terror. Mine tanker går til alle ofrene og deres pårørende

Hele vejen fra højre til venstre er politikerne for en gangs skyld enige: Det er forfærdeligt, det der sker i Stockholm lige nu.