Lautrup om Lundes undskyldning: - Den slags har jeg ikke set i mine 30 ĂĄr som journalist

Esben Lunde Larsen beklager, at han ikke videregav informationer i en sag om fiskerikvoter. TV 2s reporter har ikke set en lignende undskyldning før.

Tirsdag eftermiddag lagde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) sig fladt ned og undskyldte over for Folketinget i en pressemeddelelse.

Ministeren beklagede, at han ikke havde videregivet en række forslag til en indsats mod de såkaldte kvotekonger, som i øjeblikket råder over store dele af fiskekvoterne i landet

TV 2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen mindes ikke at have set en lignende undskyldning i 30 ĂĄr. 

- Den undskyldning, der er givet her, har jeg ikke set formuleret sĂĄdan i de 30 ĂĄr, jeg har været journalist pĂĄ Christiansborg. Det var virkelig at lægge sig ned, siger han. 

Men selvom Esben Lunde Larsen beklager, at han ikke videregav oplysninger, som han burde have gjort det, sĂĄ fastholder han fortsat, at han ikke har talt usandt.

- Jeg har ikke talt usandt. Jeg har givet en undskyldning, fordi vi ikke har fĂĄet det sendt over, som vi skulle. Det er mit ansvar, og det stĂĄr jeg selvfølgelig ved – derfor har jeg givet en undskyldning, siger han til TV 2. 

DF nøjes med en næse til ministeren

Ifølge Peter Lautrup-Larsen tyder det pĂĄ, at det er Dansk Folkeparti, der har haft indflydelse pĂĄ undskyldningens karakter. 

- De forlydender, vi har, er, at Dansk Folkeparti krævede, at ordet 'undskyld' skulle være sĂĄ markant i det, der kom fra ministeren i formiddag, før de kunne se igennem fingre med den undladelsessynd, siger han. 

Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen har tidligere anklaget Esben Lunde Larsen for at lyve over for Folketinget. Men pĂĄ trods af det, besluttede partiet pĂĄ et gruppemøde tirsdag formiddag, at de ikke vil trække deres støtte til ham

Efter gruppemødet gav gruppeformand, Peter Skaarup (DF), en forklaring pĂĄ deres beslutning:

- Vi er blevet enige om, at vi tager den undskyldning, ministeren har givet, til efterretning, og konstaterer, at regeringen er klar til at føre den fiskeripolitik, som der er et flertal for i Folketinget, sagde han. 

I stedet vil partiet blive enige med oppositionen om en udtalelse, der udtrykker kritik af Esben Lunde Larsens ageren i sagen - en sĂĄkaldt næse.