Politik

Messerschmidt er på vej tilbage - ansætter ny spindoktor

Morten Messerschmidt er efter fem måneders sygeorlov på vej tilbage til politik.

Sygemeldte Morten Messerschmidt er dette forår på vej tilbage som aktiv politiker. Det skriver netavisen Altinget.

Ikke bare er han netop blevet valgt som næstformand i Europa-Parlamentets Forfatningsudvalg – på mandag starter hans nye spindoktor Erik Bjørn Møller, der bl.a. har en fortid som pressechef i Socialdemokratiet og daværende partiformand Mogens Lykketoft.

”Jeg sætter stor pris på Morten som menneske, og samtidig er han en uhyre begavet og spændende politiker med et potentiale som de færreste,” siger Erik Bjørn Møller til Altinget som forklaring på, at han igen skifter karrierespor fra journalistik til rådgivning.

Messerschmidt blev sygemeldt på ubestemt tid for godt fem måneder siden. I øjeblikket rekreerer Dansk Folkepartis stemmesluger i et sommerhus i Nordsjælland samt på Dyrehavsbakken med sin kæreste. Han ventes tilbage i aktiv politik i april eller maj.

Afgørelse trækker ud

Erik Bjørn Møller afløser Kristian Wederkinck Olesen, der efter seks år hos Messerschmidt for nylig tiltrådte en stilling som pressechef i Ministeriet for offentlig Innovation.

Erik Bjørn Møller har senest været ansat på Altinget som kultur-, uddannelses- og nyhedsredaktør. Han får et stort ansvar for at genopbygge tilliden til EU-politikeren, der har været ramt af skarp kritik i forbindelse med påstand om misbrug af EU-midler i fondene Meld og Feld.

Et forhold EU's såkaldte antisvindelenhed Olaf har undersøgt siden oktober sidste år. Afgørelsen trækker ud og kommer måske først om et års tid. Sagen om muligt misbrug af EU-midler har ikke blot tæret hårdt på Messerschmidt renommé og kostet ham en længere sygdomsperiode afsondret fra omverdenen – den har også længe kostet Dansk Folkeparti opbakning i meningsmålinger.

"Det er klart, at Meld- og Feld-sagen har givet nogle ridser i lakken - og det bliver en selvstændig udfordring at få den sag lagt bag os, selv om den kommer til at fylde meget i starten.” siger Erik Bjørn Møller.

Glæder sig til arbejdet med Brexit

Han fortæller, at Meld-sagen ikke skal fylde det hele de kommende to et halvt år frem til næste valg til Europa-Parlamentet. Der skal nemlig også laves politik.

”Morten glæder sig for eksempel til at arbejde med Brexit og bane vejen for, at også Danmark kan få en løsere tilknytning til EU,” fortæller Erik Bjørn Møller til Altinget.

Morten Messerschmidt har siddet i Europa-Parlamentet siden 2009, og i 2014 blev han valgt med 465.758 personlige stemmer – det højeste antal personlige stemmer nogensinde i Danmark. Udover at bekræfte ansættelsen af sin nye rådgiver ønsker Morten Messerschmidt ikke at udtale sig til Altinget, før han afslutter sin sygeorlov.