Politik

DF fastholder efter samråd: Esben Lunde Larsen har løjet

Hvilken konsekvens, det får for miljø- og fødevareministeren, er endnu uvist.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen måtte i dag svare for sig selv til et samråd med Folketingets partier, efter han er blevet beskyldt for at lyve i en sag om fiskekvoter.

Partierne mener, at han har tilbageholdt oplysninger om, hvordan man kan begrænse de såkaldte kvotekonger, der sidder på store dele af fiskeriet. Det vil sige fiskere, der ejer meget store fangstkvoter.

- Det helt centrale spørgsmål i dagens samråd er, om jeg har løjet for Folketinget og tilbageholdt vigtig information. Til det er det enkle og rette svar: Jeg har ikke løjet for Folketinget, sagde han på samrådet.

- Jeg har ikke haft et ønske om at tilbageholde noget

Han forklarede efterfølgende, at han er blevet tilsendt en række anbefalinger fra NaturErhvervstyrelsen. Anbefalingerne kom fra et notat med 16 forslag - hvoraf styrelsen selv havde dømt nogle af dem ude på forhånd. Og da ministeren fik anbefalingerne tilsendt, blev listen skåret yderligere ned, så kun ét forslag blev præsenteret for Folketingets partier.

- Jeg har ikke haft noget ønske om at tilbageholde informationer, og derfor undskylder jeg over for partierne, siger han og tilføjer:

- Jeg beklager, hvis partierne gerne ville have set det ene punkt, som jeg ikke er gået videre med. Derfor har jeg også sagt til Folketinget i dag, at hvis der er nogen, der gerne vil have anbefalinger fremover fra styrelsen - uanset om man anbefaler, at de virker eller ikke virker - så får man naturligvis det.

DF: Han indrømmede en løgn

Dansk Folkepartis fiskeriordfører, Ib Poulsen, mener, at Esben Lunde Larsen på dagens samråd erkender at have holdt oplysninger tilbage fra Folketinget.

- Min konklusion er, at han har tilbageholdt oplysninger, som vi kunne have brugt. Det indrømmer han. Han erkender, at han har fejlet, siger Ib Poulsen og fastholder, at ministeren har løjet.

- Det er en ren tilståelsessag fra ministeren, som jeg ser det. Han har kendt til en række forslag, som vi efterspurgte, konstaterer han.

Om sagen så er slut nu, vil Ib Poulsen ikke kommentere på:

- Det må vi jo tilbage og finde ud af. Vi er et parti, der skal finde ud af det her. Det er ikke mig, som ordfører, der står her og siger tillid eller mistillid.

Heller ikke Socialdemokratiets fiskeriordfører, Simon Kollerup, vil spå om ministerens fremtid:

- Men denne her sag er alvorlig for ministeren. Og den er kun blevet mere alvorlig efter dagens møde.