Joachim B. ked af Ubers exit: - Gammeldagstænkende DF’er og Socialdemokrater

​Liberal Alliances Joachim B. Olsen er ked af, at kørselstjenesten Uber nu lukker i Danmark.

- Det er super ærgerligt. Ærgerligt, når særinteresser bestemmer lovgivningen i Danmark.

Sådan siger Liberal Alliances finans- og skatteordfører, Joachim B. Olsen.

Han har tidligere ytret stor begejstring og støtte til kørselstjenesten Uber, der tirsdag oplyser, at man lukker al aktivitet i Danmark.

- Uber har i hele verden tilbudt et produkt, som folk har taget til sig. Faktum er, at 300.000 danskere havde taget det til sig, siger Joachim B. Olsen til TV 2.

Kørselstjenesten kom til Danmark i 2014 og har siden skabt stor debat og fremkaldt kritiske røster hos den etablerede taxabranche, fagforeninger og flere af partierne på Christiansborg.

I februar gjorde en ny taxalovgivning livet svært for Uber med krav som blandt andet sædeføler. Og tirsdag meddeler talsmanden for Uber så, at man efter 18. april ikke vil køre i Danmark.

- Absurd manglende interesse

Men selvom Joachim B. Olsens partifælle, transportminister Ole Birk Olesen, sad for bordenden ved forhandlingerne af den nye taxalov, kaster han skylden for Ubers ophør over til Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

- Det er ærgerligt, at der sidder nogle gammeldagstænkende DF’ere og socialdemokrater og lukker al teknologisk fremskridt ned. Ole spillede ud med en liberal taxalovgivning. Han har kæmpet, men i Danmark er det Folketinget, der vedtager lovene, siger Joachim B. Olsen.

- Der har været en absurd manglende interesse fra S og DF’s side. De ønsker ikke at sætte sig ind i det her. De har kun lyttet til 3F, som har en klar interesse i at holde konkurrencen væk.

Holder nye teknologier tilbage

Uber er blevet beskyldt for at snyde med skat, men ifølge Joachim B. Olsen er der også snyd og fejl hos den etablerede taxabranche. Med Uber kunne man derimod samle alle informationer digitalt, så alt var tilgængeligt.

- Taxaloven holder ny teknologi og fremskridt tilbage. Selvfølgelig skal det være under ordnede vilkår, og derfor skulle man have lavet en taxalov, hvor man kunne rumme nye teknologier som for eksempel Uber, siger han.

Finans- og skatteordføreren sammenligner skepsissen mod Uber med skepsissen udtalt af de kritikere, der var imod at bryde Danmarks Radios monopol på tv-markedet.