Politik

BLOG: Grænsekontrol vigtigere end nogensinde

BLOG: Den midlertidige danske grænsekontrol har på mange måder været en stor succes.

Siden grænsekontrollen blev etableret i januar sidste år, er ca. 2.900 personer blevet afvist ved grænsen. Udover illegale indvandrere, som således ikke har fået adgang til vores land, er der rejst langt over 1.000 sigtelser om alt fra menneskesmugling til narkosmugling eller overtrædelser af færdselsloven. Og nok så vigtigt: Antallet af asylansøgere er raslet ned!

Det sidste er der selvfølgelig flere årsager til. Det har uden tvivl også haft en gavnlig effekt, at en række andre europæiske lande, blandt andre Østrig, har indført grænsekontrol. Kritikere af den danske grænsekontrol fremhæver gerne denne omstændighed. Jeg finder det lidt spøjst, når kritikerne argumenterer for, at grænsekontrol er utrolig effektiv, hvis den foretages i Østrig eller Makedonien, men ingen effekt har, når den udføres på den dansk-tyske grænse.

Kritikere kalder den ofte for ”symbolpolitik”

Kritikere af den danske grænsekontrol kalder den ofte for ”symbolpolitik”. Og de har faktisk ret et stykke af vejen. Men det er ingen kritik. Nej, for symboler er utroligt vigtige i denne sammenhæng. Menneskesmuglere og migranter følger nøje med i ydelsesniveauer, familiesammenføringsregler og – ja, naturligvis – hvor der er grænsekontrol, og hvor der ikke er.

Derfor er det også vigtigt, hvilke signaler, vi sender til menneskesmuglerne. Danmark har siden folketingsvalget i 2015, hvor vi gudskelov fik et nyt politisk flertal, sendt en stribe meget klare signaler om, at migranter og lykkeriddere bør tage et andet sted hen end Danmark. Grænsekontrol er et meget vigtigt element i denne sammenhæng.

Grænsekontrollen skal bevares

Og truslen mod Danmarks grænser er på ingen måde drevet over. Desværre. Migrantstrømmen over Middelhavet tegner til at sætte ny rekord igen i år. Flygtningeaftalen mellem EU og Tyrkiet er totalt afhængig af Erdogans luner, så den hænger i en tynd tråd. Titusindvis af illegale og udokumenterede migranter opholder sig i Tyskland. For ikke at tale om de mange tusinde illegale migranter, som allerede opholder sig i Danmark.

Så der er al mulig grund til at bevare grænsekontrollen. Ja, faktisk skal den udvides og gøres permanent, hvis det står til DF.