Politik

Politiker kritiserede Ryanair - fløj selv med selskab uden overenskomst

Peter Hummelgaard har været en af de skarpeste kritikere af flyselskabet Ryanair. Men i weekenden fløj han selv med selskab uden overenskomst.

Socialdemokraten Peter Hummelgaard Thomsen prædiker, at man ikke må bruge flyselskabet Ryanair, der ikke har overenskomst for de ansatte.

Alligevel fløj han i weekenden selv med selskabet Wizzair, da han skulle til Rumænien og heppe på det danske landshold. Wizzair har bare det til fælles med Ryanair, at selskabet heller ikke har overenskomst.

Peter Hummelgaard var ellers hurtigt ude og kalde det 'svineri', da statsminister Lars Løkke Rasmussen var blevet set gå ombord på et Ryanair fly på vej mod Malaga. 

- Jeg burde have vidst, hvad Wizzair er for et selskab. Cluj (i Rumænien) er ikke ligefrem et trafikknudepunkt, og det afgørende for os var, at vi ikke ville flyve med Ryanair. Jeg synes, det er pisseirriterende at finde ud af, at Wizzair ikke har ordentlige forhold, siger Peter Hummelgaard til TV 2.

Hvis det var noget svineri, da Lars Løkke fløj med Ryanair, hvad er det her så?

- Jeg kender stadig ikke nok til Wizzairs forhold. Jeg skal ikke forsvare dem overhovedet, men de har ikke en base i København som Ryanair har, siger Peter Hummelgaard, der mener, at sagen understreger behovet for fælles EU-regler på området.

- Jeg tror, at alle mine venner i 3F Kastrup og andre steder er fuldstændig klar over, hvor jeg står i denne kamp, siger han.

Kastrups mand på Tinge

Det var formanden for fagforeningen 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, der kunne bekræfte, at flere af hans medlemmer, der arbejder i lufthavnen, havde set Løkke gå ombord på et Ryanair-fly. Og netop hos 3F i Kastrup har Peter Hummelgaard gode venner. Det er her han holder 1. maj-tale og fører politiske debatter. Før han kom i Folketinget, var han ansat i 3F og opstillet i netop Tårnby og Sundby - lige rundt om hjørnet fra lufthavnen i Kastrup.

På Facebook skriver Hummelgaard i dag om sin tur med Wizzair:

- Jeg er ikke helligere end min næste, men det er - og har altid været - en vigtig kamp for mig at arbejde for gode løn- og arbejdsforhold. Det er jeg nu gjort bekendt med, at Wizzair ikke har, og det er det, Ekstra Bladet nu skriver om. Sandheden er, at vi endte med den rute, fordi vi ikke ville flyve med Ryanair. Det ændrer ikke ved, at jeg burde have kendt til Wizzairs forhold.

Men faktisk kunne han nemt have fundet ud af det. Hans tidligere arbejdsplads 3F har nemlig lavet en liste over flyselskaber med og uden overenskomst. Den kan man finde her.