Politik

S efterspørger handleplan til at nedbringe politiets sagstider

Retsordfører Trine Bramsen (S) foreslår, at politiet får hjælp af andre faggrupper til at nedbringe sagstider.

Politiet er længere og længere tid om at behandle straffesager. Og det er "dybt bekymrende", lyder det fra Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen.

- Hvis vi skal opretholde et anstændigt retssamfund, så går det ikke, at der går så lang tid, før at sagerne er færdigbehandlet, siger hun.

Steget med en tredjedel

Jyllands-Posten skriver, at politiets sagsbehandlingstid i løbet af et enkelt år er steget med en tredjedel. Det er i straffesager som eksempelvis indbrud, vold eller økonomisk kriminalitet.

Den gennemsnitlige sagsbehandlingstid i 2015 var 73 dage. Året efter steg den til 99 dage. Det viser nye tal fra Rigspolitiet.

- Ministeren må på banen

Trine Bramsen efterspørger, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) kommer med en plan for, hvordan man skal løse problemet med de stigende sagstider.

- Ministeren skal sørge for, at der kommer en handleplan på bordet, så vi kan få nedbragt sagsbehandlingstiden. Jeg frygter, at det her bare eskalerer yderligere, hvis der ikke bliver sat ind, siger hun.

Trine Bramsen kalder det "bekymrende", at der endnu ikke er kommet et bud fra justitsministeren på, hvad der kan gøres.

- Eksempelvis kunne man indhente andre faggrupper, som kan supplere politiet i forhold til sagsbehandlingen. Det kunne være et godt bud, siger hun.

Det kunne ifølge retsordføreren eksempelvis være jurister, andre akademikere eller HK'ere.

Forklaringen er grænsekontrol

Hovedårsagerne til den længere sagsbehandlingstid er ifølge Rigspolitiet den snart femten måneder gamle grænsekontrol samt nye bevogtningsopgaver, skriver Jyllands-Posten.

Søren Pape Poulsen skriver i en mail til avisen, at:

- Der er ingen tvivl om, at dansk politi er i en ekstraordinær hård situation med grænsekontrol og terrorbevogtning. Men vi har afsat næsten to milliarder kroner ekstra til politiet over de kommende år.