Støjberg vil sløjfe millionstøtte til Kvinfo

Videncenteret skal ikke regne med at få mere statsstøtte til mentornetværk fra Integrationsministeriet.

Kvinfo er under beskydning fra flere kanter. Mandag fratog kulturminister Mette Bock (LA) videncenteret opgaven med at drive bibliotek og sløjfede de penge, der følger med.

Og nu melder udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) sig klar til at sløjfe de cirka to millioner kroner, Integrationsministeriet støtter Kvinfo med.

- For mig handler det om, hvor vi bruger pengene bedst. Og jeg mener ikke, at Kvinfo er de bedste til at løse opgaven med minoritetskvinder, siger ministeren.

Et venstreorienteret organ

Hun henviser til Kvinfos mentornetværk for blandt andre minoritetskvinder, som støttes af Integrationsministeriet.

Debatten om Kvinfo blussede op, da Liberal Alliances Laura Lindahl tirsdag meddelte, at LA vil droppe al statsstøtte til Kvinfo, som hun kalder venstreorienteret.

- Nu har jeg jo selv været ligestillingsminister, og der er i min optik ingen tvivl om, at Kvinfo på mange måder er et venstreorienteret organ, siger Inger Støjberg.

- Men når jeg ser på det, handler det i høj grad om, at jeg ikke mener, at de har særligt godt fat i ghettoområderne. Jeg er helt sikker på, at det er godt at have et mentornetværk. Men jeg er ikke sikker på, at det ligger bedst i Kvinfo.

Har ikke fat i ghettoområder

Spørgsmål: Hvorfor er du ikke sikker på det - de har erfaringerne og netværket?

- Jeg er ikke sikker på, at Kvinfo er den organisation, der har bedst fat, når man taler om ghettoområderne - og det er trods alt der, man skal operere.

Kulturminister Mette Bock har onsdag forsikret over for Altinget, at der ikke er nogen relation mellem LA's holdning til Kvinfo og beslutningen om at fratage Kvinfos biblioteksopgave.

Socialdemokratiet kritiserer ministeren for at føre ideologisk korstog mod Kvinfo og har kaldt både Bock og ligestillingsminister Karen Ellemann (V) i samråd i sagen.