Politik

BLOG: Færre flygtninge betyder mere velfærd

I Dansk Folkeparti har vi sagt det lige siden partiets stiftelse i 1995: Der er en sammenhæng mellem antallet af udlændinge og det offentliges udgifter. Det er helt overflødigt at føre bevis for det. En undersøgelse slog for år tilbage fast, at ikke-vestlige indvandrere hvert år koster samfundet 16 milliarder kroner, og der kan peges på talrige andre undersøgelser og statistikker. I dag kunne Jyllands-Posten så meddele, at fordi der i 2016 kun kom omkring 6000 asylansøgere til landet - mod forventet 10.000 – vil det blandt andet betyde, at vi sparer omkring 400 millioner kroner.

I Dansk Folkeparti har vi sagt det lige siden partiets stiftelse i 1995: Der er en sammenhæng mellem antallet af udlændinge og det offentliges udgifter. Det er helt overflødigt at føre bevis for det. En undersøgelse slog for år tilbage fast, at ikke-vestlige indvandrere hvert år koster samfundet 16 milliarder kroner, og der kan peges på talrige andre undersøgelser og statistikker.

I dag kunne Jyllands-Posten så meddele, at fordi der i 2016 kun kom omkring 6000 asylansøgere til landet - mod forventet 10.000 – vil det blandt andet betyde, at vi sparer omkring 400 millioner kroner. Det er penge, som nu i stedet kan bruges på velfærd til danskerne. Det er en glædelig nyhed, og det illustrerer endnu en gang sammenhængen mellem antallet af flygtninge og samfundets økonomiske råderum.

Men rækker det så? Er vi tilfredse i Dansk Folkeparti? Nej, bestemt ikke. Det er et skridt i den rigtige retning, men vi skal have flere stramninger, og så skal vi seriøst i gang med at få repatrieret langt flere asylansøgere, som helt uden skyggen af humanitær begrundelse opholder sig i Danmark – og ganske særligt dem, som har begået kriminalitet.

Asylansøgere skal grundlæggende ikke forvandles til indvandrere. At være flygtning er som udgangspunkt noget midlertidigt. En flygtning skal have tag over hovedet og mad på bordet, men det skal helst ske i nærområderne, hvor vi kan hjælpe langt flere, og hvis det endelig foregår i Danmark, må det være vores opgave at forsyne flygtningene med færdigheder, som sætter dem i stand til at bidrage med opbygningen af deres hjemlande.

Når man ser på flygtningestrømmen, springer det straks i øjnene, at langt hovedparten er mænd i den arbejdsdygtige alder. Deres kræfter vil naturligvis være savnede i hjemlandet, når freden indtræder igen, og derfor skal de hjem og skabe en tilværelse for sig i det land, de kommer fra. Kun på den måde kan vi hjælpe mennesker på flugt fra krig og forfølgelse.

De 400 sparede millioner er en god nyhed. Men vi skal spare langt mere. Det kræver flere stramninger, og så kræver det en udbygning og styrkelse af den grænsekontrol, som sidste år bremsede næsten 3000 personer med uorden i papirerne i at komme ind i Danmark. Stramninger og grænsekontrol skal kort sagt redde vores velfærd.