Politik

Løkke om Støjbergs kage: Beklageligt, hvis det blev opfattet forkert

Statsministeren påpeger, at Støjberg på sociale medier også har fejret, at det er lykkedes flygtninge at komme i job.

Debatten har raset på sociale medier, siden udlændingeminister Inger Støjberg (V) tirsdag lagde et billede af en kage på sin Facebook-side.

- I dag fik jeg vedtaget stramning nummer 50 på udlændingeområdet, skrev Støjberg i opslaget, der efterfølgende er blevet delt og 'liket' tusindvis af gange, men også kaldt alt fra ”trist” og ”usmageligt” til et udtryk for ”moralsk kollaps”.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) blandede sig onsdag også i debatten og påpegede, at det ikke er første gang Inger Støjberg har lagt et billede af en kage på det sociale medie.

- Inger Støjberg har en sød tand, kan jeg se. For sidste gang hun lagde kage på sin Facebook var i februar, da en flygtning var kommet i arbejde. Nu har jeg det selv anderledes, for hvis jeg skulle spise kage hver gang vi opnåede et resultat, ville jeg få kæmpe problemer, siger statsministeren.

Hvad siger du til dem, der mener, at det er at slå plat på en ulykkelig situation?

- Hvis det er taget sådan ned, er det i hvert fald beklageligt. For det kan jeg bestemt ikke forestille mig har været intentionen, siger Løkke og fortsætter:

- Det er sådan set også fint, at regeringen kommer igennem med sin politik. Men det vi fejrer, er jo resultaterne, ikke metoderne.

Støjberg: Havde jeg ikke forventet

Selv hævder Inger Støjberg, at hun bestemt ikke havde til hensigt at provokere, da hun lagde billedet ud.

- Da jeg lagde det her opslag op, var det for at fortælle om de opstamninger, vi har gennemført. Og det faktum, at det har nedbragt asyltallet drastisk. Og derfor også kan sende en milliard til nærområderne. Jeg havde ikke forventet, at folk ville føle sig provokeret af det her, siger hun

Udlændingeministerens opslag på Facebook har vakt voldsom debat.

Her er et udpluk af kommentarerne til Støjbergs opslag på sociale medier: 

Radikale Venstres politiske leder Morten Østergaard kalder billedet et "Othellotrofæ over andres ulykke".

Politisk kommentator David Trads skriver: 

Dansk Folkeparti mener derimod, at det er brug for langt flere stramninger: 

Generalsekretær i Dansk Røde Kors, Anders Ladekarl, har som svar bagt sin egen kage: