Politik

Skærper kritikken af Ole Birk: - Som en anden Sherlock Holmes skal man selv grave det frem

Transportministeriet har afvist at oversende dokumenter om PostNord-sagen til DF og S. Frustrerende siger S forud for skæbnemøde tirsdag.

Kritikken af transportminister Ole Birk Olesens (LA) ageren i sagen om PostNord fortsætter.

Ministeren er fortsat ikke åben nok om forløbet og nægter blandt andet at oversende vigtige papirer til ordførerne fra partierne i postforligskredsen. Sådan lyder det fra Socialdemokratiets postordfører Christian Rabjerg Madsen, efter at han og Dansk Folkepartis Kim Christiansen mandag har fået afslag fra Transportministeriet på en anmodning om at få tilsendt en række centrale dokumenter om sagen.

Til gengæld har ordførerne fået tilbudt at komme over i ministeriet og gennemse dokumenterne under skærpet fortrolighed. Efter dén gennemlæsning siger S-ordføreren:

 - Uden at røbe, hvad der står i papirerne, kan jeg sige, at det ikke er dokumenter, der rokker ved opfattelsen af, at Ole Birk Olesen på et meget tidligt tidspunkt har været klar over, at der har været behov for statsstøtte til PostNord. Og dén oplysning skulle han selvfølgelig have delt med postforligskredsen på et langt tidligere tidspunkt, siger Christian Rabjerg Madsen og fortsætter:

- Alene det forhold, at oplysningerne bliver mørklagt, og at man som en anden Sherlock Holmes selv skal grave i sagen for at få de oplysninger, som vi som en selvfølgelighed burde få oplyst af ministeren, synes jeg, er frustrerende. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at ministeren ikke af egen drift deler oplysningerne med ordførerne.

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, befinder sig mandag i Jylland og kan derfor ikke møde op i ministeriet for at gennemlæse de relevante dokumenter. Også han finder det kritisabelt, at ministeren ikke vil sende ham det efterspurgte materiale.

Møde tirsdag

Ole Birk Olesen har den seneste tid været under voldsom kritik fra både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i sagen om PostNords krise. TV 2 kunne i sidste uge fortælle, hvordan ministeren allerede 19. december sidste år fik klar besked fra PostNord om, at virksomheden manglede mere end to milliarder danske kroner, og at det ville blive nødvendigt for den danske og svenske stat at skyde flere skattekroner i selskabet.

Oplysninger, som ministeren først valgte at dele med ordførerne i postforligskredsen i februar.

Tirsdag morgen mødes ordførerne og ministeren til møde om sagen, og først herefter vil Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet tage stilling til, om de fortsat har tillid til ministeren.

- Jeg har en meget klar forventning om, at vi bliver klogere på mødet i morgen. Og at ministeren har meget fornuftige grunde til at have tilbageholdt oplysninger for forligskredsen, siger Christian Rabjerg Madsen.