Politik

Kommentatorer: Dansk Folkeparti vælter ikke Ole Birk som minister

Dansk Folkeparti vil ikke vælte Ole Birk Olesen (LA) som minister, vurderer en række politiske kommentatorer.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) er blevet stærkt kritiseret for ikke tidligt nok at have oplyst transportordførerne om den økonomiske situation i det kriseramte PostNord.

Derfor skal han mødes med ordførerne på tirsdag og forklare sig. Men selvom Dansk Folkeparti er på krigsstien, er det mest sandsynligt at han fortsætter som minister, vurderer de politiske kommentatorer i NEWS-magasinet Besserwisserne:

- Jeg tror, at han sidder der. Dansk Folkeparti har ingen intentioner om at vælte ham i øjeblikket. Men han kan vælte sig selv i værste fald. Han kan lave en Eva Kjer Hansen (tidligere fødevareminister for Venstre) og optræde ekstremt arrogant på mødet. Og så kan han altså ryge, vurderer Erik Holstein, politisk kommentator Altinget.dk

- Truslen er stærkere end udførslen. Han sidder, men det bliver en noget "lame duck" i fremtiden, vurderer TV2s politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen.

BTs politiske kommentator Søs Marie Serup vurderer også, at Ole Birk Olesen (LA) vil forsætte som minister efter tirsdag. Men tvivlen nager:

- I morges troede jeg det modsatte, siger hun i NEWS-magasinet Besserwisserne.

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, har kaldt det dybt beklageligt, at han ikke blev orienteret om PostNords økonomiske situation - og han har sagt, at han gerne ville have været informeret om, hvor mange penge det drejede sig om, inden han "nærmest skulle erfare det gennem dagspressen". 

- Det er dybt kritisabelt, at ministeren ikke omgående kalder postforligskredsen ind og orienterer dem. Det er trods alt dem, der skal stå på mål for at finde de her penge. Jeg går ikke ud fra, at ministeren kan klare det på egen hånd, siger Kim Christiansen til TV 2.