Politik

BLOG: 100 hvedebrødsdage – 600 dage i spidsen for Danmark

I disse dage markeres det, at trekløverregeringen har siddet i 100 dage.

Der er sket meget på de 100 dage. 16 aftaler og ikke mindre end 51 lovforslag. Det kan vi være stolte af. For det betyder noget, at der er en borgerlig-liberal regering. Og det har betydet noget i langt mere end 100 dage. Faktisk i knap 600 dage – fra tidspunktet, hvor Venstre igen satte sig i spidsen for Danmark.

Da Venstre gik i regering i sommeren 2015, havde vi fire klare pejlemærker, vi ønskede at blive målt på. Vi ville have flere private arbejdspladser, flere skulle være selvforsørgende, bedre kernevelfærd og en konsekvent og realistisk udlændingepolitik. Ved alle fire pejlemærker har vi leveret! 

Siden valget er der skabt 79.000 flere private arbejdspladser. Vi har fjernet PSO-afgiften, hvilket er den største erhvervsskattelettelse i nyere tid. Det er blevet forår i dansk økonomi.

Markant flere er blevet selvforsørgende, og der er 29.000 færre danskere, der er på kontanthjælp. Det er godt! Og det er godt, at mange mennesker er kommet tilbage til det fællesskab, som det danske arbejdsmarked er.

Vi har styrket kernevelfærden markant - bl.a. med 2,4 milliarder kroner til sundhedsområdet og 1 milliard kroner til ældreområdet. De penge skal bl.a. gå til bedre kræftbehandling og en større indsats mod demens.

Antallet af asylansøgere var i januar i år på det laveste niveau for en måned i mere end syv år! Vi har i Danmark genvundet kontrollen med asyltilstrømningen på trods af flygtninge- og migrantkrisen og den socialdemokratiske regerings mange lempelser.

Regeringen har leveret varen ved alle fire pejlemærker, hvor vi ønskede at gøre en forskel. Og vi er langt fra færdige endnu.  

Regeringen har altså leveret store og markante resultater. Ikke blot i de sidste 100 dage, men siden d. 28. juni 2015, og det bliver vi ved med.