Regeringen runder 100 dage: Her er de ministre der klarer sig bedst - og værst

Den første tid for regeringen efterlader ikke mange skulderklap til V-LA-K-koalitionen, viser en ny undersøgelse.

Mere end hver anden vælger mener, at den nye V-LA-K-regering har klaret det enten dårligt eller meget dårligt i sin første tid. Det viser en ny Megafonmåling for TV 2.

På spørgsmålet om, hvorvidt den nye regering har gjort det godt eller dårligt i sin første tid, svarer 56 procent, at regeringen enten har gjort det dårligt eller meget dårligt. Færre end hver femte mener, at regeringen har gjort det enten godt eller meget godt. 

Blå blok vil beholde Løkke - Rød blok vil af med ham

I undersøgelsen er der også blevet spurgt til, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen bør træde tilbage som statsminister og overlade posten til en anden fra Venstre i resten af folketingsperioden. 41 procent siger nej, mens 36 procent siger ja. Og det er i langt overvejende grad rød bloks vælgere, der helst ser, at Løkke overlader posten til en anden i Venstre, mens blå bloks vælgere foretrækker, at Løkke bliver.

Søren Gade ses som det bedste bud på en alternativ statsministerkandidat inden for Venstre, der ville kunne sikre regeringen fremgang, mens finansminister Kristian Jensen kommer ind på en andenpladsen. Blandt Venstre-vælgerne, isoleret set, kommer Inger Støjberg dog ind på andenpladsen foran Kristian Jensen.

Hvem klarer sig godt - og hvem klarer sig skidt?

I undersøgelsen er danskerne også blevet bedt om at vurdere, hvilke af regeringens ministre der har klaret sig bedst.

På en ganske klar førsteplads kommer Inger Støjberg, der nævnes af 32 procent. Nummer to er Søren Pape Poulsen, der nævnes af 15 procent, mens Lars Løkke Rasmussen er nummer tre med 14 procent.

På den mindre flatterende liste over de ministre, der har klaret sig dårligst, er den klare vinder Thyra Frank, der nævnes af næsten hver anden - 45 procent. Statsminister Lars Løkke Rasmussen er her nummer to med 20 procent, mens Ole Birk Olesen med 18 procent er nummer tre.

Nedenfor kan du læse TV 2s politiske redaktør, Anders Langballes, bud på, hvorfor netop disse ministre er endt på listen.

Langballe: Derfor scorer ministrene højt og lavt på popularitet