Politik

Løkke svarer TV 2-seer: Derfor skal vi senere på pension

Regeringen vil hæve pensionsalderen, men i et interview med TV 2 afviser statsministeren, at det er for at skaffe flere penge til samfundets rigeste.

- Hvorfor er det så vigtigt at få hævet pensionsalderen?

Det spørgsmål stillede en TV 2-seer til statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han tirsdag aften var gæst i 22Skammelsen i anledning af VLAK-regeringens første 100 dage ved magten.

Regeringen har som ambition, at danskerne skal blive længere på arbejdsmarkedet, før de går på pension.

Det har imidlertid fået flere til at sige, at det vil gå ud over de svageste og mest nedslidte, men som svar til TV 2-seeren slog statsministeren fast, at en senere tilbagetrækningsalder ikke er vigtig af hensyn til topskatteyderne.

- Når vi gerne vil gøre noget ved tilbagetrækningen, er det fordi, at hvis ikke vi gør noget, så vil vi om 10-15 år have et stort hul i den offentlige økonomi, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Så kan jeg selvfølgelig vælge at sige, at jeg er ligeglad, for om 10-15 år er jeg sikkert ikke en aktiv del af dansk politik, men det ville bare være at svigte næste generation.

Pensionsudspil på vej

Inden regeringen i november 2016 blev udvidet med Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti, havde Venstre foreslået at hæve pensionsalderen med et halvt år fra 2025.

Konkret betød forslaget, at pensionsalderen ville stige fra 67 til 67,5 år, men kun for personer født i 1958 eller senere.

Det forslag står ikke i det nye regeringsgrundlag, og først senere på foråret vil regeringen fortælle, hvordan den konkret forestiller sig en pensionsreform skal se ud.

Løsning inden sommerferien

På forhånd har både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti dog afvist at være med til at hæve pensionsalderen, men det får ikke Lars Løkke Rasmussen til at give op.

Han vil have en løsning på plads inden sommerferien, siger han.

- Jeg kan da sagtens få øje på, at med de positioner, som Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har, bliver det da ikke en let sag. Men det skal ikke rokke ved, at regeringen har et ansvar for at prøve at tage den her diskussion.

- For hvis ikke vi gør noget, så kommer vi til at mangle de penge, når han (TV 2-seeren, red.) er færdig med at cykle og skal på plejehjem, siger Lars Løkke Rasmussen.