Politik

Ellemann-Jensen erkender: Regeringen har forsømt DF

Regeringen skal blive bedre til at inddrage sit støtteparti, siger Venstres Jakob Ellemann-Jensen.

Regeringen med Venstre, Liberal Alliance og de Konservative har nu siddet i 100 dage.

Ikke alt er gået lige glat for den nye trekløverregering. Særligt samarbejdet med støttepartiet Dansk Folkeparti har givet gnidninger.

- Det vil jo være at indtage rollen som komiske Ali, hvis jeg sidder her og hævder, at alt er fryd og gammen, fordi der har været nogle indkøringsvanskeligheder, siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, i et interview med TV 2.

Her erkender han, at regeringen ikke har respekteret sit støtteparti nok.

- Det tror jeg ikke, vi har gjort godt nok indtil nu, fordi det kan jeg jo mærke på Dansk Folkeparti. De føler simpelthen ikke, at de er blevet inddraget nok. Det skal vi gøre noget ved, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Hør hans svar i videoen over artiklen.

- Vi skal inddrage dem tidligere. Vi skal lytte til deres ordførere. Vi behøver ikke være enige med hinanden fra starten af, men vi skal lytte til hinanden, og vi skal inddrage dem, og vi skal – og det gør vi også – tage dem seriøst, fortsætter han.

Politisk ordfører i Venstre, Jakob Ellemann-Jensen, giver interview til TV 2 i anledning af de første 100 dage med VLAK-regeringen.

Vil utrolig gerne tale med DF

Selvom VLAK-regeringen har rykket sit udgangspunkt væk fra Dansk Folkeparti i forhold til den tidligere Venstre-regering, så forventer Jakob Ellemann-Jensen at se Dansk Folkeparti ved forhandlingsbordet, når der blandt andet skal laves aftaler på skatte- og pensionsområdet.

- Vi er altså fire forskellige politiske partier på den rigtige side af hegnet i min optik. Og nu er det de tre af dem, der er gået sammen i det her regeringsgrundlag. Og det gør vi jo selvfølgelig for at forhandle primært med det fjerde borgerlige parti, siger han.

- Ja, vi har rykket udgangspunktet, men vi er jo stadig til at tale med, og vi vil jo stadig utrolig gerne tale med Dansk Folkeparti om de her ting. Og der må man jo acceptere, at når vi er forskellige politiske partier, så mener vi noget forskelligt, lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen.