Politik

Stort flertal i ny Megafon-måling: Regeringen har klaret sig dårligt

Mere end hver anden vælger mener, at regeringen har klaret sig dårligt, viser ny måling. Kun 16 procent mener, den har klaret sig godt.

VLAK-regeringens første 100 dage har ikke været nogen succes, mener danskerne ifølge en ny Megafon-måling.

I alt 56 procent af danskerne mener ifølge Megafon-målingen, der omfatter 1183 interviewede personer, at regeringen bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative har klaret sig dårligt eller meget dårligt, mens kun 16 procent mener, regeringen har klaret sig godt eller meget godt.

27 procent svarer "hverken eller" eller "ved ikke".

Megafon-målingen er lavet for TV 2 og Politiken.

Utilfredshed blandt borgerlige vælgere

Selv om det især er vælgere, der stemmer på andre partier end regeringspartierne, der er kritiske, viser målingen, at utilfredsheden med regeringen strækker sig langt ind blandt regeringspartiernes vælgere.

- Dykker man ned i tallene, viser det sig, at der er mange af de borgerlige vælgere, der heller ikke er tilfredse, siger Anders Bækgaard, politisk redaktør hos Politiken.

Hele 40 procent af Venstres vælgere mener for eksempel hverken, at regeringen har klaret sig godt eller dårligt, mens 38 procent af Venstres vælgere mener, den har klaret sig godt eller meget godt. 21 procent svarer, at den har klaret sig dårligt eller meget dårligt.

- Regeringen har jo lagt sin politik frem - men der er bare ét problem: DF vil ikke være med til halvdelen. Og det bryder vælgerne sig ikke om - de vil have en regering, som er duelig, som kan og vil magten, siger Anders Bækgaard.

Hos regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, er utilfredsheden med regeringen også ganske udbredt blandt danskerne, viser Megafon-målingen. 52 procent af DF-vælgerne mener, regeringen har klaret sig dårligt eller meget dårligt. Kun 14 procent mener, den han har klaret sig godt eller meget godt.

Resten af DF-vælgerne blandt de adspurgte svarer "hverken eller" eller ved ikke".