Kristian Jensen afviser DF’s krav

Høj kvalitet og mere effektivitet på landets sygehuse kan følges ad, siger finansministeren, der afviser DF’s ønske om at droppe produktivitetskrav.

Man behøver ikke at droppe kravet om at øge produktiviteten på sygehusene for at få en bedre kvalitet. Det siger finansminister Kristian Jensen som svar på Dansk Folkepartis’ krav om at gøre netop det.

- Vi er kommet ventelisterne til livs, fordi vi har indført mere effektivitet i vores sundhedsvæsen. Det skal vi ikke give køb på. Jeg mener godt, vi kan få et sygehus af høj kvalitet samtidig med, vi er mere effektive, siger han.

I dag siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, at regeringen skal afsætte flere penge til sygehusene og droppe produktivitetskravet på to procent i økonomiaftalen med regionerne. Og sker det ikke i forårets forhandlinger med regionerne, vil Dansk Folkeparti stille det som hovedkrav ved finanslovsforhandlingerne til efteråret.

Stadig god tid til at føde

Kristian Jensen er enig i Dansk Folkepartis krav så langt, at man ikke kan lægge lige stort pres på alle steder i sundhedsvæsnet. Men derfor kan man godt blive mere effektive med en ny scanner eller reducere indlæggelsestiden med robotteknologi.

- Som andre har sagt, så kan man ikke få en fødende kvinde til at føde hurtigere, og det skal man sandt for dyden heller ikke. Og derfor skal hver afdeling ikke give lige meget, siger finansministeren.

Afviser eller imødekommer du Dansk Folkepartis krav?

- Det er en klar notering af deres bekymring i forhold til, at vi skal have et sundhedsvæsen af høj kvalitet. Det mener jeg godt, vi kan få, samtidig med at vi får et sundhedsvæsen, der er mere effektivt.