Politik

BLOG: Trusler uden tyngde på Nørrebro

BLOG: De såkaldte demonstranter, som satte Nørrebro på den anden ende i et orgie af vold, stenkast, knuste ruder og øvrigt hærværk onsdag aften.

De kan for en dels vedkommende næppe have været meget ældre end 6-7 år gamle, da Ungdomshuset blev ryddet for ti år siden – så de kan ikke siges at have noget monopol på fortællingen. Det giver hele deres oprør og ”vi glemmer og tilgiver aldrig”-retorik et latterligt skær. Nu har en gruppe med navnet ”Party Rebels” truet politiet med, at de ikke kan garantere for følgerne, hvis ordensmagten viser sig, når gruppen holder ”fest” på den gamle ungdomshusgrund på Jagtvej 69 i aften.

Er det virkelig, hvad der er tilbage af den yderste aktivistiske venstrefløj? En gruppe forvirrede og voldsparate unge. Det her handler hverken om ideologi eller noget som helst andet. Det handler om en lille voldelig gruppes ønske om at dominere en bydel og undertrykke helt fredelige mennesker. Det handler om had til demokratiet og samfundet. Kan man overhovedet kalde hætteklædte voldsmænd for demonstranter - at være demonstrant kræver vel, at man demonstrerer mod noget?

Jeg håber, at politiet sidder truslerne overhørig og som en selvfølge opretholder lov og orden – nøjagtig som de gjorde onsdag aften, hvor politiet leverede en modig og forbilledlig indsats. Fredelige borgere skal kunne færdes trygt overalt – også på Nørrebro. Det skal en lille gruppe voldelige unge ikke forhindre.

De unge burde i stedet overveje, hvad det er for et samfund, de lever i. Et samfund, som giver dem langt flere muligheder end de fleste steder. Et samfund med gratis uddannelse, velfærd og demokrati. Deres forkælede protest er uden tyngde. Volden er ikke noget middel for bøllerne – den er et mål i sig selv. Den adfærd skal vi ikke finde os i.