Besserwisserne

Besserwissernes dom over VLAK: Lige bestået

Trekløverregeringen har formået at holde sig ved magten i 100 dage, men derudover er der ikke meget at rose den for, lyder det fra fire kommentatorer.

Da de nyudnævnte ministre fra Venstre, Liberal Alliance og Konservative den 28. november sidste år trådte frem på Amalienborg Slotsplads, annoncerede statsminister Lars Løkke Rasmussen, at Danmark nu havde fået en ny stærk regering.

Nu nærmer de tre partier sig 100 dage som regeringspartnere, men det har knebet med at få gennemført den politik, som står nedfældet i VLAK-regeringens 86 sider lange regeringsgrundlag.

I anledning af jubilæet gav Venstres uddannelses- og forskningsminister Søren Pind regeringen karakteren 10 på den gamle 13-skala.

Den vurdering er deltagerne i TV 2 NEWS-programmet Besserwisserne dog langt fra enige i.

- På 13-skalaen vil jeg sige, at det er et seks-tal, lyder dommen fra politisk kommentator og tidligere minister Hans Engell

Politisk kommentator David Trads ender på samme karakter, mens chefredaktør Troels Mylenberg sniger sig lidt højere op:

- Det er et syv-tal med en pil ned ad.

TV 2s politiske redaktør Anders Langballe vil ikke sætte tal på, men blot sige, at regeringen kun lige akkurat er bestået.

- Regeringen sidder jo stadigvæk, men det er saftsusemig ikke prangende det, den har præsteret.

VLAK-regeringens resultatliste tæller blandt andet et uddannelsesloft, som den efter få uger endte med at lempe, en ny politiskole i Vejle, som regeringen egentlig helst ville have placeret i Herning, og en taxi-lov, som blev langt mindre liberal, end transportminister Ole Birk Olesen havde ønsket.

Ifølge statsministerens særlige rådgiver Jacob Bruun har VLAK-regeringen i sin levetid indgået i alt 16 politiske aftaler, som spænder over alt fra en ændring af udlodningsmodellen til bedre lægedækning.