Politik

Venstre i København: Træk støtten til ungdomshuset

Overborgmester vil undersøge, om kommunen understøtter voldelige aktiviteter gennem støtte til nyt ungdomshus. Venstre vil fjerne støtten omgående.

Det er uacceptabelt og bør få konsekvenser, at demonstranter onsdag aften kastede sten efter politiet og raserede butiksfacader i København.

Det siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S), efter at politiet onsdag aften rykkede ud til vold og hærværk i forbindelse med tiårsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Ni personer blev anholdt i forbindelse med demonstrationer på Nørrebro, og to politifolk kom lettere til skade.

- Det er fuldstændig uacceptabelt. Den adfærd kan under ingen omstændigheder tolereres, siger Frank Jensen i et interview med TV2 News.

Sagen bør få konsekvenser, lyder det fra overborgmesteren.

- Vi skal ikke overreagere, men optræde som voksne. Men det er klart, at det skal have konsekvenser, siger han.

En lille hård kerne

Frank Jensen siger, at det nu skal undersøges, om der er en sammenhæng mellem de voldelige demonstranter og de aktiviteter, som kommunen understøtter i det nye ungdomshus på Dortheavej.

- Vi ved godt, at der er en lille hård kerne, som har nogle stærkt venstreorienterede synspunkter, hvor vold indgår i deres overvejelser.

- De må mene, hvad de vil, men vi vil ikke tolerere, at de kaster sten mod betjente, siger Frank Jensen.

Overborgmesteren forventer, at der bliver et retligt efterspil for de personer, der stod bag vold og hærværk.

DF har bedt om redegørelse

Kommunens fritids- og kulturborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) oplyser, at han har bedt fonden bag ungdomshuset om en redegørelse.

- Det er vigtigt for mig at sikre, at fonden lever op til aftalen med Københavns Kommune om, at der ikke må foregå ulovlige aktiviteter i huset.

- Noget tyder på, at aftalen ikke er blevet overholdt, og det skal fonden redegøre for, siger Carl Christian Ebbesen.

Hvis det viser sig, at huset har været centrum for planlægning af ulovligheder, bør støtten ifølge kulturborgmesteren inddrages øjeblikkeligt.

Venstre: Træk støtten til ungdomshus

Venstre i Københavns Borgerrepræsentation ser ingen grund til at vente på en undersøgelse.

Partiet har allerede stillet forslag om at inddrage den kommunale støtte til ungdomshuset på Dortheavej.

- I København har vi strakt os utrolig langt for også at skabe nogle rammer for denne gruppe unge med kommunal støtte til ungdomshuset på Dortheavej. Men den tillid er brudt nu, siger børne- og ungeborgmester Pia Allerslev i en skriftlig kommentar til ritzau. 

Forslaget fra Venstre skal behandles i kultur- og fritidsudvalget.

- Vi synes, at nok er nok, og vi synes, vi skylder københavnerne at sende et klart signal om, at vi ikke bakker op om den her slags vold og terror. Derfor vil vi omgående have trukket støtten til ungdomshuset på Dortheavej, siger Venstres borgerrepræsentationsmedlem Cecilia Lonning-Skovgaard til TV 2.