Politik

Løkke om Nørrebro-ballade: Dårlig ide at støtte venstre-ekstremister

Statsministeren er ’rystet’ over onsdagens demonstration på Nørrebro. Grundlæggende dårlig ide at yde økonomisk støtte til ballademagerne, siger han.

Det var en rystet statsminister, der så fjernsyn onsdag aften, da en demonstration i anledning af 10-året for rydningen af Ungdomshuset udviklede sig voldeligt.

- Jeg troede, det var en genudsendelse. Jeg kan godt huske billederne fra for 10 år siden, hvor venstreautonome smadrede hele Nørrebro, siger Lars Løkke Rasmussen.

Flere politikere har været ude og lufte ideen om, at den økonomiske støtte til det nye ungdomshus i København skal sløjfes. Den sag overlader Løkke til Københavns Kommune, men han har alligevel en generel holdning.

- Jeg synes grundlæggende ikke, at det er nogen god ide, at man støtter anti-demokratiske kræfter. Og derfor har vi øvrigt også søgt at lave en lovgivning herinde (på Christiansborg, red.) der skal sørge for, at kommunerne ikke er til grin for egne penge. Det er i høj grad opfundet i forhold til nogle af de ting, vi har set i forhold til fundamentalistiske ekstremistiske miljøer, siger Løkke med henvisning til lovgivning vedtaget efter TV 2’s dokumentar ’Moskeerne bag sløret’.

Her ville man give mulighed for at fratage foreninger deres økonomiske støtte, hvis medlemmer ytrer sig på en måde, der undergraver dansk lovgivning.

- Men i min verden er der ingen forskel på en gal imam og en venstreradikal autonom, som grundlæggende slet ikke respekterer vores demokrati, siger Løkke til TV 2.

Mest er statsministeren overrasket over, at de autonome fra Ungdomshuset ikke er blevet klogere på ti år.

- Som jeg også sagde i går, så husker vi alting, intet glemt, men for så vidt jo tilgivet. Der er gået ti år siden og vi er kommet videre. Nogle af de autonome har fundet vej ind på vigtige positioner – jeg tror sågar, vi har nogle rundt omkring i huset her, siger Løkke.

Her gætter vi på, at han henviser til blandt andet Enhedslistens Pelle Dragsted, der har en fortid som autonom.