Lippert

Søren Pind: Politik er blevet smittet af de sociale medier

Den nye VLAK-regering har snart siddet på magten i 100 dage, men det har langt fra været hvedebrødsdage med tid til ro og omtanke, mener Søren Pind

Om ganske få dage runder regeringen en klassisk politisk milepæl – de 100 dage ved magten. Og dermed er hvedebrødsdagene, hvor man skal have tid til at finde sig selv og få sin politik på plads, slut. Men nogen tænkepause har det langt fra været for VLAK-regeringen, lyder det i dag fra Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind fra Venstre i programmet Lippert – Et walk and talkshow.

- En af grundene til, at jeg har det lidt stramt med politik som begreb for tiden, det er, at de gamle gentlemanregler ikke gælder mere. Politik er blevet smittet af de sociale medier. Der er ikke tid til pauser og eftertanke – det hele skal være nu, nu, nu. Det betyder også, at der kommer dårlige løsninger nogle gange, lyder det som status over den tid, der er gået siden Venstre inviterede de konservative og Liberal Alliance med i regering.

Særligt er vælgertilslutningen til Venstre kommet under pres. En ny Megafon-undersøgelse viser, at et flertal af vælgerne foretrækker Mette Frederiksen som statsminister. 45 procent ville foretrække den socialdemokratiske formand, hvis de skulle vælge mellem hende, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl. 24 procent ville vælge Lars Løkke Rasmussen, Venstre, mens 16 procent ville pege på Kristian Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti. Denne måling bekymrer dog ikke umiddelbart Søren Pind.

- Jeg kan også huske målingerne fra, da Helle Thorning-Schmidt stod allerdårligst, og Lars Løkke Rasmussen stod allerbedst – da Lars Løkke Rasmussen var i opposition. Og apropos de 100 dage, så går tingene ufatteligt stærkt, og der skal ikke andet end en enkelt begivenhed til for at vende op og ned på ting. Og lige i øjeblikket er magthavere under meget hård beskydning, hvilket jeg synes er ærgreligt, forklarer Søren Pind.

I stedet for at kigge på den aktuelle popularitet, mener ministeren, at Venstre skal være klar i mælet over for, hvad man står for som parti.

- Jeg har selv som borgmester i København siddet der og analyseret meningsmålinger helt ned i bunden. Og i sidste ende, så duer det ikke. Man er nødt til at stå på mål for det man mener, og det synes jeg egentlig denne her regering gør i høj grad, siger Søren Pind.

Behov for forandring

Alligevel ser ministeren et behov for, at Venstre skal udfordre sine egne dogmer. Et behov, der ifølge ministeren, er en naturlig følge af at have siddet for bordenden på Christiansborg i mange år.

- Jeg mener, vi lever i en tid, hvor der er behov for at genopfinde borgerskabet. Ikke som stand, men det at være borger i vores fælleskab og formulere bestemte forventninger til hinanden. Og den udfordring mener jeg, Venstre bør være helt central i at være med til.