Politik

Peter Loft skal være kommunaldirektør på Bornholm

Den tidligere departementschef fra Skatteministeriet bliver øverste embedsmand på klippeøen.

Den tidligere departementschef i Skatteministeriet, Peter Loft, skal være ny kommunaldirektør på Bornholm. Det oplyser TV2 Bornholm.

Han efterfølger Laila Kildesgaard, der i november tiltrådte som direktør i KL.

- Jeg har fra mit hidtidige arbejde stor erfaring med en politisk ledet organisation, så den del af arbejdet falder mig meget naturligt, siger Peter Loft til TV2 Bornholm.

- Jeg er kommet på Bornholm i mange år og glæder mig meget til at tage fat på opgaverne med at fortsætte den positive udvikling på øen i samarbejde med både private og offentlige aktører.

Hovedperson i Thornings lækagesag

Loft blev kendt i en bredere offentlighed som en af hovedpersonerne i sagen om læk af skatteoplysninger om tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock.

Sagen endte med, at en kommission konkluderede, at Peter Loft ikke havde begået magtfordrejning, men at han havde været for tæt på behandlingen af skattesagen.

Loft blev hjemsendt fra Skatteministeriet i 2012 og har siden da fået fuld løn, selv om han ikke har arbejdet for ministeriet. Han har siden drevet selvstændig konsulentvirksomhed.

- Jeg er meget glad for, at vi får så erfaren en kapacitet som Peter Loft ind i vores organisation, siger Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S) til TV2 Bornholm.

- Jeg er overbevist om, at Peter med sit store netværk blandt nationale aktører og erhvervslivet vil være en stor gevinst for Bornholm, og jeg ser frem til samarbejdet, tilføjer hun.