Politik

DF og S i ny alliance: Skaber usikkerhed om Thyra Franks fremtid som minister

Socialdemokratiet og DF afviser ældreministerens redegørelse om de kritiserede APV'er på plejehjemmet Lotte. Ministerens fremtid er usikker, lyder det

Hvis ældreminister Thyra Frank (LA) troede, at hun kunne sænke paraderne en stund, så tog hun fejl.

Endnu en gang langer Socialdemokratiet ud efter ministeren og hendes fortid på plejehjemmet Lotte. Og denne gang har de fået opbakning fra regeringens støtteparti Dansk Folkeparti. Og i DF vil man ikke garantere for Thyra Franks fremtid som ældreminister, hvis ikke hun finder på et bedre svar til de to partier.

I januar krævede Socialdemokratiet en undersøgelse på baggrund af Thyra Franks egne udtalelser om tiden på Lotte.

Ældreministeren erkendte at have kopieret den lovpligtige Arbejdspladsvurdering, den såkaldte APV, fra et jysk plejehjem og indsendt den med Plejehjemmet Lottes logo, da hun i sin tid ledede plejehjemmet.

Thyra Frank har nu oversendt en redegørelse for forløbet til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg, men allerede inden udvalget som helhed har taget stilling, dumper Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ministerens redegørelse.

- Den er for ukonkret. Vi har brug for, at der klart bliver lagt afstand til den praksis, der var på Lotte. Det er en gang lirumlarum, der står i den redegørelse, siger Jeppe Jakobsen, ældreordfører i Dansk Folkeparti.

'Med et glimt i øjet'

I svaret til udvalget, og i særdeleshed Astrid Krag (S) og Jeppe Jakobsen (DF), der er afsendere på kravet om redegørelse, skriver Thyra Frank, at hun ikke vil gå i detaljer med forhold fra tiden på Lotte.

- Jeg vil benytte lejligheden til at gentage, at det altid har været sagt og skrevet med et glimt i øjet af mig, at jeg skulle have skrevet arbejdspladsvurderinger af.

Og det svar får altså de to partier til at komme med reelle trusler mod ministeren.

- Jeg forventer, at ministeren siger, at det der foregik på Lotte var en fejl. Ellers har vi et alvorligt problem med ministeren. Det er ikke mig i Dansk Folkeparti, der vælter ministre, men det er svært at samarbejde med en minister, der ikke accepterer, de love vi vedtager i Folketinget, siger Jeppe Jakobsen.

Astrid Krag er enig.

- Forhåbentlig går det op for hende, at det er Folketingets to største partier, der beder hende om at svare, og det ikke kan gå at lade være.